Obvestilo

Do Postojnske jame z avtobusom

Vedno večjemu številu domačih in tujih izletnikov in turistov, namenjenih v Postojnsko jamo, ne bo več treba peš ali iskati prevoz z Avtobusne postaje Postojna, kjer je do nedavnega bila zanje končna postaja svetovno znane in priljubljene slovenske turistične atrakcije.

Odločitev, da je pred letošnjo poletno sezono postajališče Postojnska jama uvrščeno v vozni red, je bila sprejeta na pobudo Avtobusne postaje Ljubljana skupaj s prevoznikom Arriva Dolenjska in Primorska ter Postojnsko jamo in je začela veljati 1. junija, danes pa so postajališče tudi uradno odprli.

Postojnska jama-prihod 1. avtobusa

Prihod prvega avtobusa

Postojnska jama-avtobus-prvi potniki redne proge

Prvi potniki

Marjan Kotar, direktor Avtobusne postaje Ljubljana, je na novinarski konferenci v Jamskem dvorcu med drugim izrazil prepričanje, da bo na videz majhno postajališče Postojnska jama postalo veliko v smislu pomembnosti, da bo odprlo poti vedno številčnejšim obiskovalcem Postojnske jame in naprej do drugih turističnih znamenitosti Krasa in Slovenije.

 

Bo Erik Stig Karlsson, direktor družb skupine Arriva Slovenija, je poudaril povezavo prestolnice s slovensko obalo ter Novo Gorico s Postojnsko jamo,  eno največjih znamenitosti v državi, pa tudi v regiji in Evropi. Predsednik upravnega odbora Postojnske jame, d. d., Marjan Batagelj pa je avtobusno postajo označi kot nadgradnjo storitev do gosta, ki mu želijo pot do znamenitosti čim bolj olajšati. »Turizem v Postojnski jami gradimo na pozitivnih izkušnjah obiskovalcev, zato tudi letos ohranjamo bus-shuttle med Postojnsko jamo in Predjamskim gradom, ki se je že v lanski sezoni odlično izkazal,« je še dejal Batagelj.

Postojnska jama-avtobus-predstavniki vseh treh part. podjetij

 

Predstavniki vseh treh partnerskih podjetij

Želja vseh partnerjev, ki so sodelovali pri projektu nove avtobusne postaje, je, da se sodelovanje razširi in bo v prihodnje še več avtobusnih povezav, ki bi imele postajo tudi pred Postojnsko jamo. Danes so si predstavniki podjetij Postojnska jama Marjan Batagelj, Avtobusne postaje Ljubljana Marjan Kotar in podjetja Arriva Slovenija Bo Erik Stig Karlsson simbolično razdelili triptih – sliko vhoda v Postojnsko jamo, ki je nastajala ob tej priložnosti tekom dopoldneva in se dogovorili, da jo sestavijo vsaj enkrat letno in se dogovorijo za še kakšen nov skupen projekt. (B. M. K.)

Fotografije: arhiv Postojnska jama, d.d.

Postojnska jama-avtobus--triptih PJ za spomin

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja