Obvestilo

Do službe na zaposlitvenem sejmu?

V Postojni se je v torek iztekel zaposlitveni sejem za področje gostinstva in turizma, ki je pred tem potekal v Kopru. Namenjen je bil predvsem iskalcem zaposlitve z območij uradov za delo Postojna, Ilirska Bistrica in Sežana.

V omenjenih občinah se je število brezposelnih najbolj zmanjšalo v Ilirski Bistrici, med podjetji, ki so največ zaposlovala, pa so Pivka perutninarstvo, Postojnska jama, elektro podjetje I B 7 iz Ilirske Bistrice ter različne kadrovske agencije. Januarja se je brezposelnost vnovič nekoliko povečala, kar pa gre pripisati zaključku sezonskih zaposlitev v gradbeništvu in gostinstvu.

zaposlitveni sejem1

Po besedah Nevenke Bandelj, direktorice koprske območne službe koprskega zavoda za zaposlovanje, se brezposelnost od leta 2014 počasi, a vztrajno zmanjšuje, največ možnosti za zaposlitev pa je v gostinstvu in orodjarstvu. »Delodajalci s področja gostinstva in turizma se vsako leto že zelo zgodaj pripravljajo na turistično sezono. Želijo si zagotoviti ustrezen kader, kar ni enostavno, saj je na tem področju izrazit deficit ustreznega kadra, še posebno kuharjev in natakarjev,« je dodala Bandljeva, ki je za spletni portal Novice z Notranjske predstavila še nekaj konkretnih podrobnosti v zvezi s sejmom in zaposlitvami.

Sogovornica še dodaja, da so delodajalci sejem ocenili kot izjemno dobro priložnost v kratkem času pridobiti velik nabor ustreznih kandidatov, ki jih lahko po potrebi pokličejo. Brezposelne osebe pa imajo na tem dogodku priložnost predstaviti se delodajalcu na najboljši možni način.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv zavoda

zaposlitveni sejem2

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja