Obvestilo

Dobrodelni tek in hoja v Loški dolini: lani v snegu, letos pri 15 stopinjah

V Loški dolini so letos tradicionalno, že devetič zapored pripravili novoletni dobrodelni  tek in hojo, ki sta tokrat potekala v sijajnih  vremenskih pogojih, pri 15 stopinjah Celzija.  Progi, tako tekaški kot tudi pohodni, šest in deset kilometrov, sta bili speljani  po Starem trgu pri Ložu in njegovi okolici, start in cilj pa sta bila pred Kovinoplastiko Lož, kjer je udeležence pozdravil tudi loški župan Janez Komidar.

Zdenko Truden, tajnik Športne zveze Loške doline, eden od organizatorjev tega tradicionalnega športnega dogodka, je ob zaključku le-tega povedal: »Že sam naziv dobrodelni tek in hoja pomeni, da zbiramo sredstva za pomoč tistim, ki so le-te potrebni. Letos in tudi že nekaj preteklih let smo zbrana sredstva namenili za šolski sklad, torej za učence iz socialno šibkejših družin.«

 

»Koliko je takih družin v Občini Loška dolina, iskreno povedano, ne vem, ker se ti ljudje nočejo izpostavljati. Celo za enkratno socialno pomoč zelo redki zaprosijo,« pojasnjuje župan Komidar.

Po Trudnovih besedah se je letošnje dobrodelne prireditve udeležilo skupno 255 ljudi, ne le domačinov, pač pa tudi rekreativcev iz okoliških občin, od tega  215 pohodnikov in 40 tekačic in tekačev.  Poleg okrepčila na startu in ob progi je  vsak od udeležencev na cilju prejel srečko in bil z njo deležen praktične nagrade, najmlajše pa je pričakal tudi dedek Mraz s košaro bonbonov.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Mario Žnidaršič

20151227_121105

20151227_121103

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja