Obvestilo

Dobrodelno kolesarjenje za ozaveščanje o ALS-u

Med 19. in 31. julijem 2022 se na pot po vseh 212 slovenskih občinah s kolesom podaja Matjaž Hribljan, doma iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike. Namen kolesarjenja je ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi – ALS obolenju, hitro napredujočemu nevrološkemu obolenju, ki zaenkrat še ni ozdravljivo. V Sloveniji s tem obolenjem živi približno 150 ljudi.

2.576 dobrodelnih kilometrov

Matjaž bo kolesarsko turo pričel 19. julija v Cerknici in jo zaključil 31. julija v Postojni. Trasa je dolga 2576 km s kar 30.000 m višinske razlike. Trasa kolesarske ture je dostopna TUKAJ, celotna tura se bo prenašala v živo na Twitchu.

Sodelujte v dobrodelni akciji

Matjaža bodo na poti spremljali prijatelji kolesarji, člani in podporniki društva. Kolesarjenje bo imelo tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala. V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 EUR, ali pa Matjaža pozdravite na zaključku zadnjega dne  kolesarjenja v nedeljo, 30. julija, ob 12. uri.

Društvo distrofikov / Uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja