Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Kako dolg je čas?

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This event has passed.

Kako dolg je čas?

23 januarja ob 19:00 - 21:00

V četrtek, 23. 1. 2020, se ob 19. uri v KD Cerknica obeta zanimiv dogodek, predstavitev knjige Kako dolg je čas in pogovor z Matetom Dolencem ter premiera dokumentarnega filma Mihe Čelarja iOtok.

»Včasih, ko stojiš na robu otoka, lahko vidiš tako daleč, da zagledaš sebe v hrbet.« – Mate Dolenc
iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti. Učiteljica joge Lada in ladijski kuhar Lucio ustanavljata mestni odbor, da bi otoku priskrbela pravni status in ga tako zaščitila pred agresivno turistično industrijo. Ta hoče Biševu vzeti staro šolo ter jo preurediti v turistični center z multimedijskimi prezentacijami in zasloni na dotik.
Mate Dolenc je Biševu in Jadranu posvetil kar osem knjig. Z režiserjem Miho Čelarjem sta pozimi 2017/2018 z majhno filmsko ekipo sledila borbi Biševljanov in jo v živo predstavila na spletni strani www.iOtok.eu. Zgodbo je spremljalo več kot 132.000 gledalcev iz več kot desetih držav, od tega več kot 45.000 iz Slovenije. Njen razplet in konec pa zdaj prinaša celovečerni dokumentarni film.
Dogodek soorganizirata Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica in Kulturni dom Cerknica.

Podrobnosti

Datum:
23 januarja
Čas:
19:00 - 21:00

Prizorišče

Kulturni dom cerknica
Cerknica, + Google Map