Postojnska jama Triglav
Obvestilo

»Dolenj- in gorenjhribci« z novo cesto bliže civilizaciji

Prebivalce otavske planote je včeraj razveselilo odprtje asfaltirane in obnovljene ceste Sveti Vid – Župeno in hkrati tudi odsek ceste Otonica – Hribarjevo. S tem je Občina Cerknica sklenila zadnji, tretji del asfaltacije in obnove omenjene ceste, ki bo te, nekoliko odročne kraje, približala tako Ljubljani kot Cerknici.

V sklopu projekta, ki se je začel maja letos, so na delu ceste Sveti Vid – Župeno asfaltirali in razširili vozišče v dolžini 920 metrov, in sicer na odseku od konca naselja Korošce, kjer se je leta 2016 zaključila druga faza rekonstrukcije omenjene ceste, do naselja Župeno, ter zgradili nov priključek na državno cesto v dolžini 245 metrov z ureditvijo odvodnjavanja prometnih površin na celotni trasi. Skupno so torej asfaltirali in uredili vozišča v dolžini 1.165 metrov.

Vrednost investicije, skupaj z omenjenim 400-metrskim odsekom Otonica – Podslivnica – Hribarjevo znaša 530 tisoč evrov in je sofinancirana v okviru Načrta porabe dodatnih razpoložljivih sredstev za sofinanciranje investicij v letu 2018 v višini 320 tisoč evrov.

Kot je ob zadnji fazi obnove ceste povedal cerkniški župan Marko Rupar, so postopoma, skozi tri faze, asfaltirali in obnovili 4.125 metrov cestišča, kar pomeni 1.160.000 evrov celotnih stroškov, od tega pa sofinancerski del Občine Cerknica znaša kar 340.000 evrov.

»Še nekaj investicij bo potrebnih, da bodo ti kraji enakovredni drugim,« je med drugim napovedal župan Rupar, ki je skupaj s predsednikoma krajevnih skupnosti Cajnarje – Sveti Vid in Begunje, Markom Naredom in Alojzijem Švigljem simbolično prerezal trak nad cesto, to pa je blagoslovil tudi župnik Stanislav Gradišek.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Ljubo Vukelič

 

Ne spreglejte

Bloke: vsak dan naj bo dan prijaznosti

Mednarodni dan prijaznosti, 13. november, bodo na Blokah obeležili na prav poseben način. Ob sodelovanju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja