Obvestilo
Dom na Slivnici
Dom na Slivnici

Dom na Slivnici išče najemnika

Cerknica – Občina Cerknica je ta teden objavila razpis za najemnika doma na Slivnici, planinske postojanke pod vrhom 1.114 metrov visoke Slivnice. Sedanjemu najemniku se namreč izteka pred leti podaljšano najemno razmerje s cerkniško občino, ki je lastnica objekta. Neopremljen dom na Slivnici se oddaja za 10 let. Izhodiščna mesečna najemnina je nizka. Ponudbe se zbirajo do sredine marca. Možen je tudi najem ali odkup opreme, ki je v lasti najemnika.

Sedanjemu najemniku se je desetletna pogodba s cerkniško občino, lastnico objekta, iztekla že leta 2013, a so jo na občini, kot so pojasnili za portal LokalniUtrip.com, zaradi pomembnih in upravičenih najemnikovih vlaganj, podaljšali še za tri leta. Dosedanji najemnik naj bi do končne izbire naslednika zagotavljal nemoteno obratovanje objekta.

Dom na Slivnici, ki trenutno ni v dobrem stanju, stoji na nadmorski višini 1.075 metrov. Dostop do doma je, poleg pohodniških pešpoti, možen tudi z vozili in sicer po makadamski cesti iz Cerknice in Grahovega. Oddaljenost do Cerknice je približno osem kilometrov. S terase štirinadstropnega Doma na Slivnici, ki je priljubljena izletniška ter rekreativna točka, se razprostira čudovit pogled na celotno dolino, predvsem na Cerkniško polje in jezero, ki sta zanimiva v vseh letnih časih.

Neopremljen dom na Slivnici se oddaja za 10 let, možen tudi odkup ali najem opreme

Skupna površina prostorov, ki so predmet najema znaša 563,56 m2. Površina objekta pa ni v uporabi v celoti. Trenutna uporabna površina celotnega objekta znaša 325,03 m2. Objekt s funkcionalnim zemljiščem se oddaja v najem za obdobje 10 let, najemno razmerje se lahko po poteku, a zgolj v primeru utemeljenih vzrokov, tudi podaljša. V objektu se nahaja oprema, ki ni v lasti Občine Cerknica. V primeru, da bo oprema izbranemu ponudniku ustrezala, se bo o odkupu ali najemu opreme ločeno dogovarjal z lastnikom opreme in ti dogovori za opremo so ločeni od postopka najema. Občina bo v primeru, da se izbrani ponudnik ne bo dogovoril o odkupu ali najemu opreme, izbranemu ponudniku predala prazen objekt, brez opreme.

Najemnina bo najmanj 330 evrov mesečno, ponudbe se zbirajo do sredine marca

Ponudniki, ki si lahko objekt po predhodnem dogovoru tudi ogledajo, imajo za pripravo in oddajo ponudbe na voljo slab mesec dni. Pisne ponudbe je možno Občini Cerknica oddati najpozneje do torka, 15. marca 2016 – takrat bo tudi javno odpiranje ponudb. Najugodnejši ponudnik bo tisti, ki bo ponudil najvišjo najemnino. Izhodiščna neto najemnina znaša približno 4.000 evrov na leto oziroma najmanj 330 evrov mesečno, varščina pa približno 1.000 evrov. V primeru, če bo med prejetimi ponudbami več ponudnikov s popolnimi in glede na merila enakovrednimi ponudbami, bo občina med njimi, v skladu z veljavno zakonodajo, izvedla pogajanja z namenom doseganja ugodnejše ponudbe za občino.

Na razpisu lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije in državljani EU ter pravne osebe s sedežem v Republiki Sloveniji ali v deželah Evropske unije, samostojni podjetniki, fundacije, društva ali javni zavodi.

Vse dodatne informacije o pogojih javnega razpisa in natančnejše podatke o nepremičnini lahko zainteresirani dobijo na Občini Cerknica, pri svetovalki Olgi Smodila (na tel. št. 01 70 90 610). Celotno besedilo javnega zbiranja ponudb in razpisna dokumentacija pa je na voljo v sprejemni pisarni občine in tukaj:
– RAZPISNA DOKUMENTACIJA – DOM NA SLIVNICI – JAVNI RAZPIS 2016 – ČISTOPIS 17.2.2016
– JAVNI RAZPIS ZA ODDAJO DOMA NA SLIVNICI V NAJEM – ČISTOPIS 17.2.2016.

Na Lokalnem utripu bomo o tej tematiki obširnejše poročali tudi v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja