Obvestilo

Drama v Kovinoplastiki: nadzorniki danes z banalnim razlogom razrešili predsednika uprave

Stari trg pri Ložu – Dve uri zatem, ko je predsednik uprave Kovinoplastike Lož Peter Nelec  nastopil letni dopust in ob 11. uri odšel iz službe, so ga nadzorniki na izredni seji razrešili. Razlog naj bi bil neudeležba na seji, na katero je bil vabljen z dopusta.

O izredni seji,  ki je bila sklicana brez dnevnega reda, je Petra Nelca obvestila tajnica, ki ga je ob 13.00 povabila na sejo, a je udeležbo zavrnil, saj je v tem času že nastopil dopust.

Nelec odstranjen kot »moteči element«

»Naši interesi glede lastništva so se preveč razhajali (o tem pišemo tudi v prispevku  zraven), lastniki so se premočno zapletli v zgodbo, z odstavitvijo pa me skušajo umakniti kot moteči element,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal predsednik uprave Kovinoplastike in pojasnil, da nadzorniki razrešitev utemeljujejo z njegovo neudeležbo na seji, kar je, seveda, nesprejemljiv razlog.

»Kovinoplastiko smo konsolidirali in družba že tretje leto zapored ustvarja dobiček, zato je ravnanje nadzornega sveta nerazumljivo,« pravi Peter Nelec, ki bo sklep nadzornega sveta po pravni poti spodbijal.

Spomnimo, na skupščini, sklicani za 30. avgust, bodo lastniki družbe pooblaščenke Kovinoplastike Lož odločali o tem, ali naj dajo soglasje k prodaji 62-odstotnega deleža v Kovinoplastiki Lož finskemu kupcu KJK Investicije 5 ali ne. Odločitev zaenkrat še visi v zraku, saj nekateri želijo, da se pogajanja o prodaji nadaljujejo z družbo Plastoform iz Šmarjete.

Tujih lastnikov dolgoročni razvoj podjetja ne zanima

Uprava Kovinoplastike Lož d. d. ob tem poudarja, da si  želi predvsem dolgoročnega in stabilnega, kapitalsko ustreznega lastnika, ki podjetje ne bo izčrpaval, ampak razvijal, zaposloval in pripomogel k razvoju kraja in regije. “Želimo lastnika, ki razume logiko in poslovanje proizvodno usmerjenega podjetja, kakršno Kovinoplastika Lož nedvomno je,” sporočajo iz uprave. Po prepričanju predsednika uprave Petra Nelca tuji finančni skladi načeloma niso ne dolgoročni lastniki niti jih poslovanje in dolgoročen razvoj podjetja ne zanima, saj običajno po nekaj letih podjetje ponovno prodajo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: kovinoplastika.si

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja