Obvestilo

Društvo invalidov Logatec privablja tudi mlajšo generacijo

Društvo invalidov Logatec je zelo aktivno. Ustanovljeni so bili daljnega leta 1983.

Društvo vključuje člane iz Logatca, Rovt, Hotedršice Laz, ima svoje organe delovanja – vodstvo, izvršilni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko komisijo ter socialno komisijo.

Program dela je usmerjen na področje zdravja, usposabljanja za aktivno življenje, v rekreacijo in šport. Društvo izvaja osem posebnih socialnih programov, ki so sofinancirani iz sredstev Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij in so strogo namenski.

Društvo danes šteje 365 članov. Starostna struktura je visoka in presega povprečje 60 let. Zadnja leta beležijo vpis mlajše generacije invalidov, kar pomeni, da jih pritegne program društva in možnost za njihovo udejstvovanje ter vključevanje v družbeno življenje v kraju bivanja.

Na športnem področju se udejstvujejo v balinanju, pikadu, radi izvajajo pohode, družijo na izletih, kjer je vedno prijetno in si ogledajo kaj novega. Aktivni so tudi v pevskem zboru in kulturi.

Predvsem so vztrajni pohodniki, ki se dobivajo ob četrtkih in opravijo dveurni pohod po Logatcu in okolici.

Kot vsak četrtek, so se tudi minuli teden pohodniki društva odpravili na svoj vsakotedenski pohod. Njihov cilj  je bila tokrat Lovska koča. Po kratkem posvetu so se odpravili proti Tovarniški cesti mimo cerkve Sv. Nikolaja in proti železniški postaji ter nato pod podhod in v industrijsko cono, mimo vetrovnika na makadamsko pot in naravnost do končnega cilja.
Po poti so opazovali , kako še vedno nekateri odmetavajo smeti sredi gozda, kakšno škodo je naredil vetrolom, kako so vidne posledice žledoloma in kako se narava že prebuja ,čeprav ni čas za to. Ves čas pohoda je tekla beseda tudi o vsakdanjih stvareh.
Prijetno utrujeni in polni vtisov so pohod končali ob druženju in zagotovilu , da se vidijo zopet prihodnji četrtek, seveda, če bo vreme primerno.

Tako se z malo truda  lahko naredi veliko za pestrejše življenje in se pozabi na osamljenost in tegobe današnjega sveta.

Jelka Kožman

 

Ne spreglejte

Na Blokah varneje skozi občinsko središče

Svetnice in svetniki Občine Bloke so včeraj potrdili osnutek proračuna 2019, ki je letos težak …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja