Obvestilo

Društvo likovnikov Logatec: Dare Hering odprl novo sezono

Z veseljem ga je poslušati…

V sredo, zadnjega septembra zvečer,  je DLL vabilo v Stekleno galerijo na odprtje razstave likovnih del njihovega člana slikarja Dareta Heringa Na sliki desno, levo predsednik DLL Janez Ovsec). Avtor je bil dolga leta član legendarne skupine New Swing Kvartet, občasno je s petjem tudi popestril razstavne prireditve. Nastopil je tudi ta večer, in sicer se je pridružil pevkam skupine Diverse (Jana Ravnikar – sopran, Barbara Filipič – alt in Dominika Naveršnik – sopran), ki so zbrano občinstvo spomnili na minulo poletje z dvema dalmatinskima pesmima, kasneje pa navdušili z duhovnimi pesmi Amazing Grace, Lean on me in Amen, kateri so navdušeno pritegnili tudi obiskovalci.

DLL-Hering2

… navdušeni tudi nad njegovimi slikami

Seveda je bil ta večer namenjen njegovemu drugemu talentu, tistemu, ki ga je Dare ves čas nosil v sebi, slikanju. O njem je spregovorila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn (na sliki), ki pravi, da ne kritizira, ampak z nasveti spodbuja umetnike k boljšemu delu. Imela je vrsto pohvalnih besed: »Skrbno izbira motive, jih dobro dojema in se tako v polnosti sooča s snovjo svojega slikarstva, ki jo korektno umesi iz naravnega okolja na slikovno polje, na katerem naredi suveren optični prehod v prostorski plan…«

DLL Hering3

Krajina je tista, h kateri se vedno znova vrača, še najbolj pogosto k vodi, kar je razvidno tudi iz naslovov njegovih slik: Večer nad barjem, Jutro po dežju, Planinsko polje … Značilno zanj je, da se osredotoči na najbolj bistveno, a kljub temu ne izpušča podrobnosti, njegove slike so polne, brez praznih polj. Prisega na akvarel, čeprav mu nista tuja tudi akril in gvaš.

 

Vabljeni k ogledu!

Razstava njegovih del bo odprta do vključno nedelje, 18. oktobra. Ogled je možen vsak dan, kadar je odprta Športna dvorana Logatec.

Besedilo in foto: Brane Pevec

DLL_Hering-VODILNA

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja