Obvestilo

Društvo likovnikov Logatec – v pričakovanju … novih izzivov, spoznanj in uspehov

V pričakovanju je bila izhodiščna tema letošnje božično-novoletne razstave Društva likovnikov Logatec. Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn je ocenila, da so dela članov logaškega društva v letošnjem letu uresničila njena pričakovanja, saj so vedno bolj kvalitetna. Posebej je poudarila, da so se likovniki predstavili v skoraj vseh tehnikah. Pozna se tudi vpliv likovnih delavnic za tehniko slikanja v akrilu (mentor akad. slikar Jurij Kravcov), napredujejo tudi akvarelisti, ki ustvarjajo pod mentorstvom Petra Lazarevića.

Podrobnejši pregled dela v letu 2019  je podal predsednik društva Janez Ovsec: »Letos  se je društvo predstavilo v zamejstvu pri pobrateni občini Repentabor in zelo odmevni razstavi v gradu Snežnik. Poleg tega sta bila tako Extempore 2019 kot likovna kolonija 2019 letos rekordno obiskana z udeleženci iz vse Slovenije in dokaj visoke kakovosti del. Odmevne razstave so imeli tudi posamezni člani društva in posamezne skupine (Kamnik, Nabrežina, Blejski grad, Klinični center, Dom Ivana Cankarja Vrhnika …).«

Še nekaj besed o tem, kaj nas čaka v letu 2020: »Osrednja dogodka bosta Extempore 2020 in Likovna kolonija 2020, na sporedu je vrsta razstav doma, gostovanja drugod. Do sedaj občasne razstave v Kljukcu bodo večkrat ‘na dnevnem redu’«.

Ni odprtja razstave brez glasbe: Lukavi Luka in Šmentane muhe so ogreli občinstvo, najbolj navdušeni obiskovalci so jim pri petju tudi malce »pomagali«. Stalnica božično-novoletne razstave je tudi izmenjava daril med člani društva. Za celoletno angažiranje pa sta darilo prejela tudi novinarja Logaških novic Brane Pevec in Primož Sark za prispevek pri ustvarjanju foto galerije dogodkov društva. Zaključilo se je z druženjem, pri katerem ni manjkalo sladkih dobrot, ki jih je spekla članica društva Anda Ovsec. Ob koncu leta se društvo zahvaljuje vsem sponzorjem, še posebej  Občini Logatec.

Vsi, ki bi si radi razstavo ogledali, pa ste v Stekleno galerijo vabljeni  vse do 3. januarja prihajajočega leta.

Besedilo in foto: Brane Pevec

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja