Obvestilo

Družba Postojna turizem naposled bliže likvidaciji

Več mesecev trajajoča razprava, lahko bi rekli kar prerekanje o tem, ali naj gre družba Postojna turizem v likvidacijo, kot so postojnski svetniki sklenili že leta 2012, ali ne, je končno nekoliko bliže epilogu. Svetniki so namreč na sinočnji več ur trajajoči seji uspeli obravnavati poročilo o delu družbe Postojna turizem in pogojih za njeno likvidacijo.

Ne glede na kritike, da aktualno vodstvo družbe Postojna turizem dolgotrajno nekonstruktivno razpravo izkorišča sebi v prid, je župan Igor Marentič svetnikom sinoči predlagal takojšnjo likvidacijo družbe. Svetnik Zvonko Černač je ob tem opozoril na nedorečen način likvidacije, ki se kot taka lahko vleče več let. Svetniki so podprli njegov predlog, da občinski svet v celoti prevzame pravice in obveznosti družbenika Postojne turizem, župan pa naj do naslednje seje pripravi oceno stroškov likvidacijskega postopka, ki ga ne sme voditi Teodor Kocman.

O poročilu se je v nadaljevanju vnela živahna razprava, v kateri je, denimo, Podžupan Stanko Markovčič  poudaril, da bi morali vso aktivo in pasivo družbe Postojna turizem prenesti nazaj na občino, pojasnil pa je tudi, da se je občina pri iskanju rešitve za čimprejšnjo izvedbo postopka povezala tudi z ministrstvom za finance in računskim sodiščem.

Da je rezultat poskusa oživitve dejavnosti družbe Postojna turizem klavrno propadel, je poudaril svetnik Samo Vesel in dodal, da bi bilo treba sklep o likvidaciji izvršiti ali pa sprejeti ustrezen dodatni sklep. Nalijmo si čistega vina, je dejal  Vesel, občina Postojna je tista, ki upnikom dolguje 2,4 milijona evrov , in predlagal naj se vse dejavnosti Postojne turizma prenesejo na Zavod Znanje.

Teodor Kocman, ki je družbo Postojna turizem vodil zadnjih pol leta, se seveda ni strinjal z nujnostjo likvidacije, češ da bi s predvidenimi dejavnostmi družba lahko sama odplačala kredit, kar pa se v zadnjih mesecih ni izkazalo kot realna predpostavka.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja