Obvestilo

Družba Postojnska jama, d.d., Občini Postojna tokrat namenja kar tri milijone evrov dividende

Družba Postojnska jama, d.d., je na današnji skupščini med drugim določila tudi višino tokratnega izplačila dividend družbenikoma, to sta Batagel & Co. (s tričetrinskim deležem) in Občina Postojna (s četrtinskim deležem). Po še enem izjemno uspešnem poslovnem letu družbe sta družbenika potrdila predlog upravnega odbora družbe Postojnska jama, d.d., o višini dividende, ki letos znaša visoke tri milijone evrov. To je pol milijona eurov več od preteklih izplačil, ki bodo namenjeni za izvedbo aktualne investicije, športne infrastrukture, nove športne dvorane Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole v Postojni.

Povišanju dividende botrovala družbena odgovornost

Po besedah predsednika upravnega odbora družbe Postojnska jama, d.d., Marjana Batagelja je k povišanju dividende botrovala družbena odgovornost, ki jo gospodarska družba že vsa leta čuti v prostoru, posluh za socialno področje, kulturo, šport ter želja po razvoju lokalnega okolja, v katerem so pomembni kakovost, učinkovitost, tudi razumevanje in sobivanje ter sodelovanje, ne pa kakršnakoli politika.

Skupno 4,6 mio evrov za zagotavljanje razvoja občine

Družba Postojnska jama d.d. v občinski proračun poleg dividende prispeva tudi koncesnino, turistično takso in nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča ter ostale dajatve, kar bo skupaj v letu 2024 preko 4,6 milijona evrov in predstavlja  približno 11,5 % občinskega proračuna, s čimer je gospodarska družba Postojnska jama, d.d., eden od najpomembnejših stebrov za zagotavljanja razvoja Občine Postojna.

Občina Postojna

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja