Obvestilo

Državni sekretar Šefic v Logatcu: »Česa takega begunci ne bodo imeli niti v Nemčiji.«

Na povabilo  župana Berta Menarda se  je v petek v Logatcu, natančneje v tamkajšnjem Izobraževalnem centru Uprave RS za Zaščito inr reševanje, to je v nekdanji vojašnici  Blekovi vasi, mudil državni sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic. V spremstvu župana in skupaj z logaškim vodstvom civilne zaščite ter nastanitvenega centra si je ogledal nastanitvene kapacitete v nekdanji vojašnici ter pri tem ni skrival navdušenja. Po njegovem mnenju so logaške kapacitete namenjene predvsem ranljivejšim skupinam, to je družinam, ki jim v Logatcu lahko zagotovijo višji standard.

Šefic: Potrebovali bi državno agencijo za izjemne dogodke

Po ogledu upravne stavbe se je državni sekretar s spremstvom odpravil v apartmajske objekte, primerne, kot je dejal, za ženske in otroke.  Kot so mu pojasnili gostitelji, so morali prenoviti le eno od obeh stavb, medtem ko bodo v  bivalne kontejnerje namestili še grelce. Prav na dan obiska je bil v Centru vzpostavljen tudi Wi Fi.  »Česa takega ne bodo imeli niti v nastanitvenih centrih v Nemčiji,« je bil navdušen Šefic, ki je prepričan, da bi kot država morali imeti agencijo za izjemne dogodke, ker slednjih pri nas nihče ne pokriva.

Šefic-apartma

Državni sekretar je med drugim poudaril, da v zadnjih dneh vse kaže, da toliko azilantov, kot so jih sprva pričakovali, vendarle ne bo. »Dokler bo avstrijska meja odprta, težav ni pričakovati, bodo pa te nastopile, če Avstrijci  mejo zaprejo, saj bo v tem primeru potrebna trajnejša oskrba,« je dodal.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Šefic-v jedilnici

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja