Obvestilo

Državno tekmovanje gozdnih delavcev z rekordno udeležbo

Na 12. državnem tekmovanju gozdnih delavcev, ki je včeraj potekalo v Postojni, se je najbolje odrezal Janez Meden (na vodilni fotografiji), ki se je uvrstil pred Blažem Jurjavčičem in Matijo Oblakom. Med ekipami je bila najboljša ekipa Husqvarna, drugo mesto je zasedla ekipa Stihl team Slovenija, tretje pa Gozd Ljubljana. V ženski konkurenci je zmagala Ines Frančeškin, aktualna evropska podprvakinja, medtem ko je v kategoriji do 24 let največ točk zbral Domen Lahajnar.

Letošnje tekmovanje gozdnih delavcev je zaznamovala rekordna udeležba tekmovalcev, saj se jih je pomerilo kar 70. Tekmovalnih ekip je bilo devet, in sicer so se pomerile ekipe Gozd Ljubljana, GG Bled, Gozdarstvo Mele, Husqvarna, Stihl Team Slovenija, GG Novo mesto, Lesoteka Gozdarstvo in SiDG. Tekmovale so tudi dijaški ekipi Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna in Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor, ekipa študentov Biotehniške in štiri vabljene ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. V različnih kategorijah se je pomerilo še sedem posameznic in posameznikov. Dvanajst tekmovalnih ekip in sedem posameznic ter posameznikov se je borilo za državni pokal, medalje in za mesto v skupini, ki bo Slovenijo naslednje leto zastopala na 34. svetovnem prvenstvu. Ekipe iz tujine so kot vabljene ekipe nastopile zunaj konkurence.

Dvanajsto državno tekmovanje gozdnih delavcev v Postojni je potekalo pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandre Pivec, ki je izpostavila pomen varnega dela v gozdu: »Sečnja in spravilo lesa sta v samem vrhu najnevarnejših del, ki pri nas žal vsako leto zahtevata preveč poškodovanih in mrtvih lastnikov gozdov ter gozdnih delavcev. Skupaj si moramo zato prizadevati za izboljšanje pogojev dela v gozdni proizvodnji ter s tem tudi večji učinkovitosti gospodarjenja s slovenskimi gozdovi.

Kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec, častna pokroviteljica tekmovanja
Kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec, častna pokroviteljica tekmovanja
Zmagovalec Janez Meden
Ines Frančeškin, zmagovalka v ženski konkurenci

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja