Obvestilo

Dve zmagi v mednarodni konkurenci relija Velenje za Premrla in Verbičevo

  1. Fuchs Rally Velenje je postregel s hitro konfiguracijo hitrostnih preizkušenj, ki jih je dodatno začinilo še spremenljivo vreme. Na nekaterih odsekih je bila asfaltna podlaga zelo spolzka, kar je za posadko Premrl-Verbič z dirkalnikom Citroën DS3 R3T predstavljalo primeren izziv.

Konstantne vožnje so kljub manjši napaki, ki je sicer odvzela nekaj dragocenih sekund in morda tudi kakšno pozicijo na lestvici, prinesle tretje mesto v generalni razvrstitvi pokala Mitropa ter zmago in povečanje prednosti v pokalu Mitropa Challenge, ki je rezerviran za dirkalnike s pogonom na prvi kolesni par. Lep uspeh je tudi zmaga posadke v pokalu ERT Junior.

Kljub napaki odlična vožnja

 Grega Premrl: »S petkovim delom relija sem zadovoljen, saj sva že na začetku ujela dober ritem. Žal sem kasneje napravil napako v obliki manjšega izleta s ceste, ki je vzela nekaj dragocenega časa. Z Anjo sva imela tudi nekaj smole z vremenom, predvsem na superspecialu Jezero. V soboto sem se za prvi krog »brzincev« nekoliko uštel z nastavitvami dirkalnika, a sem kasneje uspel ujeti pravi ritem. Še posebej zadnja hitrostna preizkušnja mi je odlično uspela. S konstantno vožnjo sem skozi celoten reli, še posebej pa prav v zadnji vožnji, sestavil mozaik, ki si ga želim. Rad bi pohvalil tudi velenjske organizatorje, ki so ponovno odlično izpeljali reli.«

Anja Verbič: »Z rezultatom sem zelo zadovoljna, vendar vem, da sva z Grego zmožna celoten reli odpeljati v takem tempu, kot sva ga pokazala v zadnjem krogu hitrostnih preizkušenj in si resnično želim, da bi to lahko pokazala že na naslednji dirki.

Naslednji reli za Grego Premrla in Anjo Verbič bo 6. Rally Vipavska dolina, ki bo na sporedu čez 14 dni.

Na povezavi si lahko pogledate video utrinke iz relija:

https://youtu.be/EHSLI7xVi8c

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/154e165fc5caaf4f?projector=1

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja