Obvestilo

Ebm-papst maraton vnovič združil tekače z vsega sveta

Pretekli konec tedna je v Niedernhallu, Nemčija, potekal 23. ebm-papst maraton, ki se ga že polno desetletje udeležujejo tudi tekačice in tekači slovenske podružnice te skupine, ki se je pred dvema letoma iz Ydria Motors preimenovala po materinskem nemškem podjetju.

Prireditev, ki združuje številne discipline, od maratona, polmaratona, teka na deset kilometrov, duo-maratona, ročnega kolesarjenja in otroških različic tekov, je letos potekala v odličnih vremenskih pogojih. Dolina, kjer se odvija tekmovanje je namreč precej zaprta in zato  včasih soparna, letos pa so bili pogoji kot naročeni za tek in drug športne aktivnosti.

Iz ebm-papst Slovenija, podjetja iz Podskrajnika, je v Nemčiji prejšnjo soboto zjutraj odpotovalo devet tekačic in tekačev, med njimi so se trije spopadli z deset- in šest z 21-kilometrsko progo in jo vsi uspešno pretekli. Generalni direktor Jošt Rupnik nam je kot vedno stal ob strani in nas spodbujal.

Letošnje prireditve se je po podatkih predstavnika za stile z javnostmi ebm-papst maratona Haukeja Hanniga udeležilo skupno 3.407 športnic in športnikov, največ, 1.261 jih je teklo na 10 km, 916 polmaraton, 154 pa jih je premagalo maratonsko razdaljo.

Skupina ebm-papst na 29-ih proizvodnih lokacijah po vsem svetu zaposluje 15.000 ljudi, 60 odstotkov zunaj Nemčije, v slovenskem podjetju v Podskrajniku pa je zaposlenih blizu 500 ljudi.

Organizator tudi letos ni ničesar prepustil naključju in nemška preciznost se je tudi tokrat izkazala v vsej svoji popolnosti.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja