Obvestilo

Ebm-papst Slovenija pomagal otrokom na počitnice

Skupina otrok iz občin Cerknica, Loška dolina in Bloke se je v torek z nasmehi na obrazih vrnila s počitnic na otoku Krku, ki jih v okviru dejavnosti območnega združenja Rdečega križa že vrsto let  pomaga izpeljati tudi podjetje ebm-papst Slovenija iz Podskrajnika.

»Pred enajstimi leti nam je sekretarka Rdečega križa območnega združenja Cerknica – Loška dolina – Bloke gospa Nina Jerič predstavila program letovanja otrok oz. se na nas obrnila s prošnjo, da pomagamo in tako vključimo v program tudi tiste otroke, ki bi sicer zaradi šibkejših socialnih razmer ostali doma,« pojasnjuje Sara Čučnik, prokuristka v ebm-papst Slovenija. »Nasploh nam je dragocen nasmeh otroka, ki brezskrbno preživi teden ali dva na morju.« PO besedah Čučnikove podjetje iz Podskrajnika že enajsto leto podpira tudi program Zveze prijateljev mladine, ravno tako za namen letovanja otrok, in bodo s tem tudi nadaljevali. Ni zanemarljivo, da ebm-papst Slovenija donira sredstva tudi drugim lokalnim organizacijam, kot so športna in prostovoljna gasilska društva.

»Ob našem prihodu v to okolje smo sprejeli zavezo, da je prav, da se del sredstev vrača v regijo. Veseli nas vsaka pobuda in delovanje društev.

Letos smo se odločili, da otroke, ki se v  dveh avtobusih vračajo domov z letovanja, povabimo in preverimo, kako jih je prijelo sonce, da izvemo o njihovih dogodivščinah ter da jih pred prihodom domov pogostimo še s sladoledom,« dodaja sogovornica, ki je ob prihodu otrok skupaj z njimi užila kanček sreče. Otroci pa so ji ob obisku v podjetju v zahvalo izročili šopek rož.

Organizacija Rdečega križa Cerknica-Loška dolina-Bloke poskrbi, da je letovanje otrok vsako leto unikatno. »Vpeljali smo prakso, da staršem in njihovim otrokom nudimo možnost izbire dveh terminov (v juliju in avgustu), da se pridružijo vrstnikom in si med seboj delijo morskih izkušenj. Spremljajo in varujejo jih preverjeni vaditelji, ki imajo veliko energije in idej, da program popestrijo tudi, ko niso otroci na plaži,« pojasnjujejo na območnem združenju Rdečega križa. »Ves čas pa so otroci spremljani skozi  fotografski objektiv, tako da lahko starši vsakodnevno spremljajo, kaj se na letovanju dogaja.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja