Obvestilo

Ebm papst tudi v krizi zaposluje

V času, ko je prihodnost številnih podjetij negotova, podjetje ebm-papst Slovenija v nemški lasti, ki v Podskrajniku pri Cerknici izdeluje male elektromotorje in črpalke za belo tehniko, povečuje proizvodnjo in zaposluje. V Sloveniji zdaj zaposluje 460 sodelavcev, v podružnici v Srbiji pa še 80, potrebujejo pa vsaj še 15 parov pridnih rok.

V podjetju ebm-papst Slovenija, ki skoraj vse svoje izdelke izvozi, so se korona krizi doslej uspešno izognili. Po besedah prokuristke Sare Čučnik namreč že od marca dosledno spoštujejo vse varnostne ukrepe. Maske in predpisana razdalja so del vsakdana vseh zaposlenih, poudarja Čučnikova in dodaja, da so po spomladanskem upadu proizvodnjo v jesenskih mesecih celo povečali, in sicer za 10 do 15 odstotkov v primerjavi z lanskim letom. V zadnjem mesecu so zaposlili 20 sodelavcev, je povedala za Radio Slovenija, pomagajo pa jim tudi študentje. Povečanje naročil pripisujejo spremenjenim navadam kupcev ob korona krizi, ki v času omejitev naročajo več bele tehnike.

V podjetji imajo ta čas odprt razpis za najmanj osem novih sodelavcev, predvsem v proizvodnji, potrebovali pa jih bodo vsaj 15, pravi Čučnikova. Prav tako pa možnost zaslužka ponujajo tudi študentom.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv NzN

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja