Obvestilo

Ekipa ŠD Loška dolina Andifit premierno v 1. slovenski malonogometni ligi na travi

Loška dolina – Malonogometna ekipa ŠD Loška dolina Andifit bo poleg enajstih ekip iz vse Slovenije premierno zaigrala v 1. slovenski malonogometni ligi na travi Ligi ENA, ki jo organizira Slovenska malonogometna zveza. Žreb jim je določil skupino C, v kateri sta še dve gorenjski ekipi, NK Begne in NK Smola. Prve tekme bodo vse tri ekipe iz skupine C odigrale že to nedeljo, 2. oktobra 2016, s pričetkom ob 15. uri na malonogometnem igrišču v Begunjah na Gorenjskem.

V 1. slovenski malonogometni ligi na travi Ligi ENA bo v sezoni 2016/2017 tekmovalo 12 ekip. Največ jih prihaja iz Pomurja, kjer je mali nogomet ne samo zelo priljubljen, temveč tudi odlično organiziran. V ligi poleg pomurskih ekip in notranjske ŠD Loška dolina Andifit sodelujejo tudi ekipe z Gorenjske, Dolenjske in s Celjskega. Ekipe v Ligi ENA igrajo v medobčinskih ali občinskih ligah po Sloveniji.

Sistem igranja je dvokrožni, kar pomeni, da bo vsaka ekipa v skupini v jesenskem delu odigrala štiri tekme. Iz vsake skupine bosta v nadaljnji del tekmovanja napredovali najboljši dve ekipi – te tekme pa bodo odigrane spomladi 2017. Predvidoma konec maja 2017 se bosta v finalu pomerili najboljši ekipi, zmagovalna pa bo razglašena za prvaka 1. slovenske malonogometne lige na travi.

Peter Pust, predsednik Slovenske malonogometne zveze, v kateri delujeta tudi Zdenko in Simona Truden iz Loške doline, je ob tem izpostavil, da se z Ligo ENA, piše zgodovina, namreč Slovenija v malem nogometu na travi takšnega projekta še ni imela.

Simona Truden

Foto: arhiv kluba

 

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja