Obvestilo

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer zaznamoval prvi rojstni dan

V Slovenski vasi pri Pivki se je v nedeljo zbrala pisana druščina, ki je obeležila praznovanje rojstnega dne Ekomuzeja, pa tudi svetovnega dneva turizma, ki je letos nosil naslov »Turizem in razvoj skupnosti«.

Čudovito sončno popoldne je bilo kot nalašč za delavnice na prostem – pod mentorstvom Tamare Urbančič in Ane Dolgan smo predli na kolovratu, izdelovali polstene izdelke in sir. Veliko obiskovalcev se je udeležilo vodenega ogleda ekomuzeja, številni pa so se v toplem jesenskem soncu podali na sprehod do Petelinjskega jezera.

Ekomuzej2

Turistično društvo Pivka je poskrbelo, da obiskovalci niso bili ne žejni ne lačni. Gostom so med drugim ponudili krompir v zev’nci, ki so ga kuhali v kotličku nad ognjem in zabelili z domačimi ocvirki in klobaso, in kompot iz stare sorte jabolk ter bezgov sok.

Rojstni dan namerava Ekomuzej s podobnimi vsebinami praznovati vsako leto, ne zamudite pa niti  vseh drugih prireditev, ki se v idiličnem muzeju in pokrajini pivških presihajočih jezer odvijajo vse leto.  V naslednjih tednih (odvisno od vodostaja jezer) se že obeta Jesenski pohod med Pivškimi presihajočimi jezeri, o katerem boste vsi zainteresirani pravočasno obveščeni.

Ekomuzej3

 

 

Doris Komen, B. M.K.

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja