Obvestilo

Elektro vozila na Cerkniškem jezeru

Avto moto društvo Cerknica je minulo nedeljo pripravilo srečanje vozil na električni pogon na Cerkniškem jezeru.

 Obiskovalci so si lahko ogledali vozila na električni pogon, električne skiroje in kolesa ter doma narejen »Segway« in drone, ki je prizorišče posnel na kamero.

Avto moto društvo Cerknica, Notranjski regijski park in Društvo za električna vozila Slovenije so s to promocijo vozil prikazali alternativo, ki je na naših cestah zaenkrat še eksotika, skupaj z več elektro polnilnicami pa se bo razširila tudi uporaba električnih vozil.

AMD Cerknica-5

Z električnimi avtomobili vse dlje

Doseg vozil na električni pogon je vedno večji: Metron inštitut razvija in predeluje vozila, ki v svetovnem merilu podirajo rekorde v dosegu. Njihov predstavnik je s predelanim vozilom Dacia Sandero prevozil že nekje med 340 in 360 kilometrov, ne da bi polnil akumulatorje. Njihov novi Metron 7 je prevozil 736 km od Bleda do Dubrovnika, kar kaže, da sodijo naši strokovnjaki v sam svetovni vrh.

Veliko posameznikov pa se loti predelave kar doma. Zato so bila številna predstavljena vozila ravno rezultat ljubezni do inoviranja in samostojnega ustvarjanja, kjer je mnogim lastnikom njihove konjičke pomagal zgraditi Peter Pikl z Vrhnike, ki je v veliki meri tudi pomagal pri organizaciji dogodka.

AMD Cerknica-4

Kolesa s pomožnim motorjem in skiroji navdušili občinstvo

Na samem prizorišču so bila predstavljena tudi kolesa s pomožnim motorjem in razni skiroji, ki so navdušili obiskovalce, da so se poskusili zapeljati z njimi po prizorišču. Ker so cene predelav dokaj sprejemljive, bodo taka kolesa prišla prav vsem, ki si želijo dodatne električne pomoči pri vožnji v klanec ali pa za daljše razdalje, kar s pridom izkoriščajo ravno starejši ljudje.

AMD Cerknica-6

 Vsi prihodki za projekt Botrstvo

Sam dogodek je imel tudi humanitarno noto, saj so nam kuharji iz tovornjaka Ferfud pripravili odlične kulinarične jedi, plačali pa smo jih, kolikor smo hoteli, saj gredo vsi prihodki v projekt Botrstvo.

AMD Cerknica-3

AMD Cerknica bo v prihodnosti pripravilo še kakšne zanimiv dogodek, izvedlo razne projekte (od osvežitvenega tečaja CPP za starejše do obiska avtomobilskih muzejev po Evropi) in tako privabilo nove člane, ki jih veseli avtomobilizem, motorji in potovanja.

Pripravil: Boštjan Zrimšek

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja