Obvestilo

ELGONova notranjski tekaški pokal letos brez Unca in Logatca, a z Bistrico

Začetek letošnje tekaške sezone bo v regiji tradicionalno zaznamoval ELOGNova notranjski tekaški pokal, ki se začenja v Ložu, kjer bo 23. aprila start Teka na Križno Goro. »Letos začenjamo nekoliko pozneje, saj v programu ni več Maistrovega teka na Uncu,« pojasnjuje organizator Izak Hribar, ki napoveduje tudi nekaj novosti.

ELGONova notranjski tekaški pokal letos tvori osem tekov. Novost je Bistriški tek, ki bo potekal 10. junija, v programu pa ni več Unca ter Logaškega teka.

Najkrajši tek v pokalu bo kot vsako leto doslej Tek na Križno Goro (856m), od koder se nam odpre lep pogled na Snežnik, Slivnico, Javornike, Cerkniško jezero in Loško dolino. Najdaljši pa je Tek po polhovih stopinjah, ki je dolg 14.6 km in bo potekal v okolici gradu Snežnik prvo soboto v oktobru. »Največ vzpona tekači premagajo na Teku na Slivnico, kjer se vzpnemo iz Grahovega (560m) do vrha Slivnice, ki je visoka 1114m. Teka se je tudi zato prijel vzdevek “kraljevski”,« pojasnjuje Hribar.

Po besedah organizatorja so priprave potekale podobno kot v prejšnjih letih. »Po koncu sezone z vsemi organizatorji, ki vlagajo veliko truda in prostega časa, potegnemo črto pod sezono in zastavimo nove cilje za naslednjo, preverimo, kaj bi lahko bilo še bolje. V veliko pomoč so nam tu tudi vsi podporniki pokala: Občina Cerknica, ŠZ Cerknica, generalni sponzor ELGONova in Fundacija za šport. Ne smemo pozabiti niti podpornikov vsakega teka. Sproti se nato z vsakim organizatorjem dogovarjamo o vsakem teku posebej,« pravi sogovornik.

Letos bomo tekli 11. sezono pokala, od ustanovitve NTP-ja pa mineva 12 let. Lani je bilo po udeležbi rekordno leto, na devetih tekih je teklo 1953 udeležencev. »Gotovo je, da je v regiji vedno večje zanimanje za tek in rekreacijo nasploh. Porast je možno čutiti že nekaj let. Želimo si, da bi privabili še več mladih tekačic in tekačev (kategorija do 29. let),« pove Izak Hribar.

Za porast teka in redno vadbo na Cerkniškem in v Loški dolini skrbita Telesno kulturno društvo Sovica in IZIŠPORT. Organizirane so namreč skupinske tekaške vadbe, kjer lahko tečejo tako popolni začetniki, kot tudi tisti, ki tečejo že vrsto let. Letos vadbe že potekajo, vse informacije o pokalu in vadbah pa dobite na www.drustvo-sovica.si in na 051 319 365 (Izak).

Pprogram tekov ELGONova NTP 2017:

 

Tek na Križno goro, 23.4.2017
Tek na Slivnico, 1.5.2017
Tek ob Cerkniškem jezeru, 4.6.2017
Bistriški tek, Ilirska Bistrica, 10.6.2017
Tek po sledeh medveda, Loški potok, 12.8.2017
Tek po Blokah, 10.9.2017
Tek po polhovih stopinjah, 7.10.2017
Tek po Karlovici, 15.10.2017

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja