Obvestilo

Energetsko najbolj potratna občinska objekta zdaj varčnejša

Svetovni dan Zemlje, 22. april,  so v Logatcu slavnostno zaznamovali z zaključkom energetske sanacije stavb Osnovne šole 8 talcev in Vrtca Kurirček – Centralna enota, najbolj energetsko potratnih objektov v občini. Operacijo je delno financirala Evropska unija iz  kohezijskega sklada.

Jasna Vodnik Uršič je v imenu župana Berta Menarda, ki se zaradi poškodbe ni udeležil slovesne postavitve razlagalne table, med drugim izpostavila velik prihranek pri energentih, predvsem pa zmanjšanje emisije škodljivih plinov v okolje. »Lepši pa je tudi zunanji videz obeh stavb,« je še dejala.

energetska sanacija-tabla

Pohvalno se je o kakovostni izvedbi energetske sanacije izrekla tudi Frida Rupnik, ravnateljica Vrtca Kurirček in dodala:  »Seveda smo morali vmes tudi nekaj časa potrpeti,vendar je bil vrtec  ves čas odprt. Prihranili bomo pri energentih, energiji, obnovljena je bila celotna zgradba, kar je opaziti že na prvi pogled.«

Ravnateljica Osnovne šole 8 talcev Karmen Cunder prihrankov spričo energetske sanacije še ni mogla napovedati, a je poudarila, da v šoli že nekaj let skrbno varčujejo oziroma skrbijo, da pri porabi energentov niso preveč potratni. »Mislim, da se bo prihranek poznal v dveh, treh letih, ko bomo med seboj lahko primerjali sezone,« je še dodala Cundrova in napovedala, da se bo šola občini oddolžila tako, da bodo šolarji v petek s peskom, ki sta ga skupaj s kamionom priskrbeli občina in tukajšnje komunalno podjetje, udarniško posuli poti po Sekirici.

Ob koncu uradnega dela prireditve so udeleženci sklenili živo verigo okoli obeh energetsko saniranih stavb.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

energetska sanacija-krog

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja