Obvestilo

Evropski teden mobilnosti: gremo peš!

Gremo peš ali »5 minut = 400 metrov« – je priporočilo Občine Logatec vsem nam, da vsakodnevne opravke postorimo brez avtomobila. Kolikšna je ta razdalja? Iz Sončnega Loga do vrtca Kurirček ali do Zdravstvenega doma,  ali pa od tam do Občine in Narodnega doma.

 Med tistimi, ki so naredili precej več, so bili tudi udeleženci 1. nočnega pohoda na Razglednik pod Srnjakom (Turistično društvo Logatec). Vse dneve je bilo živahno na logaških ulicah,  na Sekirici in okrog nje. Vrstila so se razna predavanja na temo zdravega načina življenja, šolarji so imeli Mini olimpiado, starejši so se pomerili v pikadu, šahu … športna društva so predstavila svoje dejavnosti v soboto na Dnevu logaškega športa,  pa tudi na Dnevu mobilnosti, v petek 20. 9., ko je bila Cankarjeva ulica zaprta za ves promet.

Dopoldne je prvič potekala Likovna kolonija Franca Musca, na kateri so sodelovali otroci iz logaških osnovnih šol (organizacija JSKD Logatec in OŠ 8.talcev Logatec). Razstava slik bo od torka na ogled v Upravnem centru. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Logatec je predstavil Reševalni pas (pravilno razvrščanje na avtocesti), o prometu so mladim spregovorili policisti, bodočim voznicam in šoferjem je bil namenjen mini poligon na parkirišču pred zdravstvenim domom. Ti so se lahko zabavali tudi na napihljivem toboganu ( MŠKD Dlan na dlan) in na poligonu s tekaško igrico (ŠD Tek je lek). Člani Lokostrelskega društva Logatec so prišli z lokom in puščicami. Na stojnicah so se med drugim predstavili tudi: Hiša sadeži družbe, Knjižnica Logatec (bukvarna), Lekarna Ljubljana, ki je ponudila svetovanje za zdrav življenjski slog, Društvo MC sv.Nikolaja – skupina Nazaret (izdelovanje okrasnih čeveljcev) in Reševalne tačke (Enota reševalnih psov Športno kinološkega društva Logatec).

Otroke je zanimalo, kako daleč bodo prišli polž in druge živali, ki so nastopale v igrici Počasi se daleč pride (Gledališče Pravljičarna). Potem pa je bil oder namenjen plesalkam in plesalcem  plesnih skupin iz Logatca. V vseh teh skupinah je še prostor za nove članice in člane. Vljudno vabljeni!

S tem je bil dan poln doživetij in novih spoznanj zaključen. Naj še dodamo, da je Občina Logatec poskrbela, da so bili obiskovalcem ves dan na voljo sokovi z dodano meto. Za konec še nekaj besed o Rostoferu, projektu, ki je namenjen tistim, ki težko hodijo peš, pa nimajo druge možnosti prevoza. Predstavniki Občine Logatec so skupaj z zavodom Zlata mreža predstavili električni avtomobil Renault 20 e, ki bo namenjen voznikom prostovoljcem. Seveda so se med prijavili člani ZŠAM Logatec, vabljeni pa tudi drugi, ki prostovoljci. Naj še enkrat ponovim brezplačno številko klicnega centra: 080 10 10. Pod geslom »S srcem na poti« prične Prostofer z vožnjami naslednji mesec.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Vaje na natezalnici – Tekaško-smučarski klub Logatec
Mladi rod baletk
Bukvarna knjižnice Logatec

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja