Obvestilo

Festival Plavajoči grad združuje umetnike z vsega sveta

»Gre za festival, ki se dogaja povsod in na vsak način oziroma se prostorsko prilagodi svojemu okolju,« je festival Plavajoči grad, ki se v Loški dolini začenja prihodnjo nedeljo, 23. avgusta, označil njegov organizator Matija Solce. »V tem primeru se prilagajamo snežniškim gozdovom in gradu Snežnik.« Po njegovih besedah bo na tem prostoru zraslo več kot 18 različnih odrov, ki jih bodo postavili scenografi z vsega sveta, na njih pa bo nastopilo okoli 75 skupin s šestih kontinentov. Okoli Snežnika bodo med drugim postavili kakih pet velikih šotorov.

»Nastopajoči, vrhunski glasbeniki in umetniki,  bodo v Loško dolino prišli povsem brezplačno, iz lastnega interesa, ker se želijo med seboj spoznati in družiti,« pove Matija Solce in dodaja: »Največ je etnoglasbenikov, na primer Avstralka Tulara, sedem Izraelcev, izvrsten ameriški bluzist Daniel Wall … Nastopilo bo tudi 30 gongistov, ki bodo dogajanje spremljali ves čas, odlični akrobati iz Avstrije in Italije …« Organizatorji napovedujejo tudi kamišibaj maraton.  »Tu boste doživeli nekaj, kar vsa bo ‘potegnilo noter’ in boste tudi sami postali del te pravljice,«  napoveduje Solce.

Festival v Loški dolini vsako leto označuje druga tema, letošnja bo potovanje po mitoLOŠKEM morju in vsako od prizorišč bo otok, ki bo imel temo vasi iz mitološkega morja. Vse dogajanje bo povezano v eno samo predstavo, v kateri bodo sodelovali tudi gledalci.

Več informacij o festivalu, ki bo potekal do 30. avgusta, najdete na www.looatingcastlefestival.com.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Pepe

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja