Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Festival zdravja 2017: dan, rezerviran za zdravje

Tretjo junijsko soboto je lekarna Ljubljana na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravila že četrti Festival zdravja, ki je s svojo pestro ponudbo in programom vnovič navdušil množico obiskovalcev, željnih nasvetov za zdravo življenje.

Ljubljana – Sprehod po lekarni na stojnicah, preventivne meritve, zdrava kuharija in delavnice so namreč ponujale prav to – nasvete za zdrav način življenja, ki ga v vsakdanjem tempu življenja tako težko uresničujemo. Organizatorji so poleg tega poskrbeli tudi za najmlajše, saj so jim pripravili pravi žur, seveda pa niso pozabili niti na dobrodelnost in nagradno igro.

»To je praznik vseh prijateljev Lekarne Ljubljana, praznik vseh, ki vsakodnevno prihajate v naše poslovalnice. Ta festival ni nič drugega kot zunanja manifestacija našega poslanstva, znanja in vrednot,« je v pozdravnem nagovoru med drugim dejal direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej. Udeležence Festivala zdravja je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič.

Donacija: pet defibrilatorjev

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je Lekarna Ljubljana Ljubljanskemu potniškemu prometu podarila štiri, Mestni knjižnici Ljubljana pa en defibrilator. Večina nesreč z zastojem srca se namreč zgodi na javnih mestih, zato je to dejanje pomemben prispevek k reševanju človeških življenj. Donacijo sta prevzela direktor LPP Peter Horvat in direktorica Mestne knjižnice Ljubljana mag. Jelka Gazvoda, ki je dan prej praznovala svoj rojstni dan in bila deležna prijetnega presenečenja Lekarne Ljubljana in direktorja dr. Sedeja.

Defibrilatorji so naprave za oživljanje, ki so enostavne za uporabo, saj nas čez celoten postopek vodijo glasovna navodila v slovenskem jeziku. Tako lahko napravo uporabi vsak, ki je prisoten poleg osebe z nenadnim srčnim zastojem. Dobro je, da so naprave nameščene v prostorih, kjer je velik pretok ljudi, saj s tem omogočimo hitro ukrepanje pred prihodom strokovne pomoči. Ravno pri zastoju srca gre za bitko s časom.

Glasbeno noto so dogodku dodale članice Pevskega zbora Lekarna Ljubljana in Alenka Godec z nekaj znanimi zimzelenimi melodijami.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen/arhiv LL

Ne spreglejte

Cerknica: s Poletnim večerom v praznik državnosti

Na predvečer dneva državnosti je v Cerknici že enaidvajsetič potekal Poletni večer. Godbi Cerknica je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja