Obvestilo

Festival zdravja s svojo ponudbo in programom navdušil številne obiskovalce

Ljubljana – Prva junijska nedelja je bila namenjena promociji zdravega načina življenja. V ljubljanskih Križankah je potekal že tretji Festival zdravja, ki ga je organizirala Lekarna Ljubljana. Številne brezplačne meritve, nasveti strokovnjakov ter pester program za odrasle in otroke so navdušili več kot 3.500 obiskovalcev festivala.

 V Lekarni Ljubljana so poskrbeli, da je vsak obiskovalec tega dogodka prejel nove informacije, znanja in dobil odgovore na svoja vprašanja, saj se je s strokovnjaki posvetoval o pravilni in varni uporabi zdravil, o zdravem življenjskem slogu ob diabetesu, povišanem holesterolu, visokem krvnem tlaku, prekomerni telesni teži, osteoporozi in težavah s prostato. V tem letnem času je bilo veliko zanimanja za svetovanje o negi kože in zdravi prehrani.

Zdrav način življenja vključuje tako zdravo prehranjevanje kot tudi gibanje, zato je bilo poskrbljeno za oboje. Ker dandanes veliko ljudi preveč časa presedi oziroma ne posveča dovolj pozornosti pravilni drži, je bil letošnji gibalni del festivala namenjen predstavitvi vaj za hrbtenico, ramenski obroč in medenično dno, ki naj bi jih izvajali dnevno.

Robi Kranjec očaral najmlajše obiskovalce

Na Festivalu zdravja so pripravili tudi številne poučne in ustvarjalne delavnice za najmlajše. Naučili so se narediti zobno pasto, izdelali so glasbilo, z igranjem katerega si bodo okrepili mišice ustne votline, da bo raziskovanje narave še bolj zanimivo, pa so ustvarili tudi svoj periskop. Največje nasmehe na otroške obraze je narisal prihod skakalnega junaka Robija Kranjca.

FZ2016_otroski-koticek

Kuharski šov

Novost letošnjega festivala je bil kuharski šov s kuharskim parom Tejani. Pripravila sta štiri tematske kuharske delavnice, s poudarkom na zdravih, enostavnih, zanimivih jedeh, ki so predstavljene v knjižici receptov, katero je prejel vsak obiskovalec festivala.

Na uradnem delu festivala je zbrane nagovoril župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki je prepričan, da je Festival zdravja pomemben dogodek za Ljubljano oziroma celo Slovenijo, saj je tukaj v enem dnevu in na enem mestu zbrano izjemno znanje, izkušnje in široka ponudba izdelkov in storitev za zdravje.

Donacija: pet defibrilatorjev za LPP

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je Lekarna Ljubljana Ljubljanskemu potniškemu prometu podarila pet  defibrilatorjev, ki bodo nameščeni na mestnih avtobusih.  »Vsem zaposlenim v Lekarni Ljubljana je skrb za zdravje na prvem mestu, zato našim strankam strokovno svetujemo in pomagamo z nasveti za zdrav življenjski slog, poleg tega pa delujemo tudi družbeno odgovorno. V okviru letošnjega Festivala zdravja zato podarjamo prvih pet defibrilatorjev Ljubljanskemu potniškemu prometu, v prihodnje pa bomo z njimi opremili  še več avtobusov«, je povedal Matej Linke, namestnik direktorja Lekarne Ljubljana. Poudaril je tudi, da se večina nesreč z zastojem srca zgodi na javnih mestih, zato je ta donacija pomemben prispevek k reševanju človeških življenj. Donacijo je prevzel direktor LPP Peter Horvat.

FZ2016_donacija

Defibrilatorji so naprave za oživljanje, ki so enostavne za uporabo, saj nas čez celoten postopek vodijo glasovna navodila v slovenskem jeziku. Tako lahko napravo uporabi vsak, ki je prisoten poleg osebe z nenadnim srčnim zastojem. Dobro je, da so naprave nameščene v prostorih, kjer je velik pretok ljudi, saj s tem omogočimo hitro ukrepanje pred prihodom strokovne pomoči. Ravno pri zastoju srca gre za bitko s časom. Obiskovalci festivala so se lahko naučili uporabe defibrilatorja in se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja.

Dogodek so popestrile tudi članice pevskega zbora Lekarna Ljubljana in Alenka Godec.

FZ2016_prizorisce2

FZ2016_prizorisce

Ne spreglejte

Narišite nasmeh na parkirišču trgovine Eurospin v Logatcu

Vabimo vas na druženje z dobrodelno noto na parkirišču trgovine Eurospin Logatec v soboto, 25.9.2021 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja