Obvestilo

Fire combat: najtežji gasilski minuti

Dolnjelogaški gasilci so to nedeljo gostili drugo pokalno tekmo GZS Fire combat. »To je tekmovanje gasilskih dvojic in zagotovo fizično najbolj zahtevno gasilsko tekmovanje,« nam je povedal Tomaž Šen, poveljnik PGD Dolnji Logatec, organizator tekmovanja (na sliki). Tekmovalci so opremljeni z izolirnim dihalnim aparatom, premagujejo visoko oviro, tunel, splezati morajo na stolp, se z njega spustiti z vrvno tehniko. »Naslednja naloga je prenos 75-kilogramske  lutke v 30 metrov oddaljen prostor, na koncu za nagrado dobijo še polno B cev, da jo povlečejo za 30 m in zbijejo tarčo,« pojasnjuje Šen.

Fire combat-Tomaž

Letos se je tekmovanja udeležilo 33 ekip, med njimi štiri ženske in tri mešane ekipe. »Za to disciplino pravimo, da sta to najtežji dve minuti za gasilce,« dodaja sogovornik in pove, da se gasilci na to tekmovanje pripravljajo do dva meseca.

Letos so po Šenovih besedah nekoliko spremenjena pravila, celotno tekmovanje namreč zdaj sodi pod Gasilsko zvezo Slovenije, prilagodili si so pravila in povečali varnost.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja