Obvestilo

Fish and chips

Pred kratkim sem se potepala v tujini in domov prinesla vtise s potovanja. Obiskala sem London, Lacock, kraj iz 14. stoletja, kjer snemajo tudi kadre, ki se dogajajo v preteklosti . Tu smo imeli kosilo, in sicer slavni fish and chips. Poleg ribe in krompirčka je bil na krožniku tudi kuhan grah. Obiskali smo tudi mesto Bath. Torej sem obiskala Veliko Britanijo na jugu od vzhoda do zahoda. In seveda, poizkusila sem tudi slavni angleški zajtrk, pečen fižol, jajce na oko, slanina in klobasa. Se mi pa okusi jedi niso zdeli nič kaj posebni in sem jih navajena od doma, namreč ni intenzivnih okusov zelo zanimive pa so se mi zdele kombinacije.

Sestavine:

2 jajci

1 skodelica moke

1 kg krompirja

sol

olje za cvretje

1 skodelica piva

5 filejev vitkega soma

Pripomočki:

posoda za cvretje

nož

Potek dela:

Tej jedi bi lahko tudi rekli file vitkega soma v pivskem testu s pečenim krompirčkom.

File vitkega soma narežemo na manjše kose. V posodi zmešamo moko, jajca in pivo v redko testo, ki teče, vendar se še vedno obdrži na vilicah. Ribe solimo, pomokamo, damo v pivsko testi in nato v dovolj segreto olje. Pečemo, dokler ni zlato rumene barve, poberemo iz olja in ohladimo.

Krompir olupimo, narežemo na 1×1 cm velike palčke, operemo v vodi, osušimo in spečemo v olju do zlato rumene barve. Ko je pečeno, damo na kuhinjsko brisačo, da popivnamo višek maščobe in solimo.

Namig kuharja:

Postrežemo tako, da na krožnik damo nekaj koščkov ribe, malo pečenega krompirčka in rezino limone. V Veliki Britaniji dodajo še kuhan grah.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

Ne spreglejte

Šunka v testu

Velika noč, pirhi, šunka, pletenice, potica in seveda hren. Zakaj tokrat ne bi pripravili šunko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja