Obvestilo

Fotografija mora imeti zgodbo!

Logatec – V naslovu je samo ena od misli mentorja študijske skupine Fotografija, ki od spomladi deluje pod  okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) Logatec. Člani skupine so najprej spoznavali osnove fotografiranja, se seznanili z zgodovino in potem seveda šli ven, na teren. Tako je do novembra nastala vrsta fotografij, ki jih šest avtorjev razstavlja v prostorih društva na Notranjski 14 v Logatcu.

O njih je spregovoril mentor Andrej Korenč, Mateja Hajdinjak je prebrala odlomek iz Slave vojvodine Kranjske in ugotovila, da bi imel Valvasor veliko lažje delo, če bi takrat že poznali fotografijo. Z recitacijami sta večer popestrila Jože Omerzu in Ivica Glušič Matko. Delu Univerze sta namenili še nekaj besed Marija Cirman in predsednica Metka Rupnik. Odprtje je bilo v petek 11. novembra, torej točno na Martinovo, zato je seveda normalno, da je po končanem uradnem delu zadišalo po pečenem kostanju, potici in dobrem vinu.

Še najvažnejše: fotografije so delo Alenke Mrak, Vencislave Habjan, Jožeta Rupnika, Grege Hrvatiča in Marjana Cirmana. Ogled je možen po dogovoru z društvom.

Besedilo in foto: Brane Pevec

utzo3

utzo1
                                                                    Mentor Andrej Korenč (levo) z avtorji

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja