Obvestilo

Furs danes vrača dohodnino zavezancem iz prvega svežnja

Zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, bo Finančna uprava RS (Furs) bo danes preplačani znesek vrnila na bančne račune. Skupni znesek vračil znaša 61,1 milijona evrov.

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2015 je finančna uprava izdala konec marca, in sicer 930.430 zavezancem. Od teh je za nekaj manj kot 30 odstotkov izračunala, da bodo del plačane dohodnine dobili vrnjeno. Povprečni znesek vračila je 223 evrov.

25,6 odstotka zavezancev iz prvega svežnja pa bo moralo dohodnino morajo dohodnino doplačati, in sicer najpozneje do četrtka. Skupni znesek doplačil je  40,1 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Medtem je finančna uprava konec prejšnjega tedna na pošto odpremila tudi že drugi paket informativnih izračunov dohodnine za lani.

Informativnega izračuna dohodnine ne bodo prejeli tisti, za katere na Fursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. Ti zavezanci morajo v času od 15. junija do 1. avgusta napoved vložiti sami.

Blanka Markovič Kocen

Foto: fu.gov.si

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja