Obvestilo

Galerija Art: iz pravljične skrinje je prišla razstava

Na miklavževo so v mini galeriji Triglav Art Zavarovalnice Triglav v Postojni odprli razstavo domače likovne skupine Okra. Poimenovali so jo »Iz pravljične skrinje«, saj je uglašena na temo praznično obarvanega decembra.

In kaj vse lepega in zanimivega so tokrat potegnili iz skrije? Štirinajst članov in članic je za svoje likovno izražanje zajemalo iz bogate zakladnice motivne in vsebinske domišljije, ljudskega izročila, likov in prizorov iz legend in zgodb slovenskih pokrajin. Različne so tudi tehnike ustvarjanja, kot so npr. akvarel, olje in akril na platno, kolaž, različne mešane tehnike, risba … Slogovna in barvna razgibanost nas pelje od poetičnega in liričnega realizma prek nežnih impresij do izrazitejših ekspresionističnih vsebin in vse do čistih abstraktnih upodobitev – kar nekaj je tudi figuralnih motivov, tihožitja ter pravljičnih zimskih krajin in narave!

S pozdravnim nagovorom je odprtje razstave pospremil Jože Celin, direktor OE Zavarovalnice Triglav Postojna. Program je z odličnim nastopom popestril godalni kvartet učenk Glasbene šole Postojna pod mentorstvom Špele Tavčar, z zanimivo zgodbo se je pridružila tudi pripovedovalka Anja Kocman.

Likovna skupina Okra, ki pravzaprav izhaja iz Društva likovnih ustvarjalcev Postojna, po svoje v manjši zasedbi nadaljuje delovanje, nekaj članov pa se je pridružilo tudi s kraških koncev.

Zavarovalnica Triglav, OE Postojna / Uredništvo NzN

Foto: arhiv ZT OE Postojna

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja