Obvestilo

Galerija Hiša sonca v november s prepletom likovne umetnosti in poezije

V organizaciji JSKD IO Logatec bodo v petek, 4. novembra, ob 19.00 v Galeriji Hiša sonca v Logatcu odprli razstavo likovnih del in predstavili pesniško zbirko Melite Garvas, Danes name dežuje svetloba.

M e l i t a G a r v a s je po končani Srednji družboslovni šoli v Ivančni Gorici študirala likovno pedagogiko, kjer je diplomirala iz kiparstva, 2006 je specializirala iz Pomoči z umetnostjo, smer drama in likovnost. Živi in dela v Višnji Gori, kjer je zaposlena kot vzgojiteljica-kulturna animatorka v Vzgojno-izobraževalnem zavodu Višnja Gora. Vse svoje življenje posveča umetnosti in soljudem. Kot srednješolka je vodila gledališko skupino v Višnji Gori, sodeluje z Zvezo društev za cerebralno paralizo Sonček, kjer za otroke s posebnimi potrebami izvaja umetnostno terapevtske gledališke, likovne in plesne delavnice. Svoje ustvarjalno terapevtsko delo namenja povezovanju skupin ter samouresničenju posameznika. Je vsestranska ustvarjalka, ki se izraža na različnih področjih umetnostnih praks, jih med seboj prepleta in povezuje.

Melitine barvite slike nosijo intenziven čustveni naboj. Dinamične, barvno bogate kompozicije vrvijo v eksploziji življenja. Med raznolikimi barvnimi odtenki, ki se v mehkih prehodih stopnjujejo od lazurnih podslikav, do mestoma pastoznih, reliefno nanešenih partij, se ponekod pojavljajo kontrastne meje posameznih oblik. Ostri barvni poudarki, grafizmi vrisani v svežo barvno plast in igrivi detajli, ki povezujejo kompozicije v celoto, nastopajo v kvadratnih in krožnih ponavljanjih. Likovni zapisi, ki se velikokrat zaključujejo v spiralnih kompozicijah, odslikavajo bogastvo avtoričinega notranjega sveta in doživljanja, njena življenjska radost in veselje, nežnost in toplina, krhkost in ranljivost pa se odražajo na vseh bivanjskih ravneh. Avtorica se bo predstavlja tudi z istoimensko, prvo pesniško zbirko. (T-P Škufca)

Razstava je na ogled do 30. novembra, vsak dan od ponedeljka do petka od 9.00 do 12.00 in ob drugih prireditvah v prostorih galerije. Za organizirane šolske in predšolske skupine je obvezna predhodna najava: JSKD OI Logatec, T: 01/7591 740, E: oi.logatec@jskd.si, W: www.jskd.si

Vir: JSKD IO Logatec

http://www.jskd.si/kulturna-mreza/osrednja-slovenija/logatec/predstavitev.htm

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja