Obvestilo

Gasilski rally: najboljše hotejske gasilke in tribuški gasilci

Po znamenitem Fire combatu so se gasilci preteklo nedeljo pomerili še v rallyju. Na tekmi, ki jo je organiziralo PGD Dolnji Logatec, je svojo pripravljenost in spretnost je pokazalo 13 ekip prostovoljnih gasilskih društev, ki so se pomerile na petih tekmovalnih točkah na območju logaške občine. V ženski konkurenci, kjer so nastopile tri ekipe, je zmagala ekipa PGD Hotedršica, v moški pa je bila  med devetimi najboljša ekipa PGD Tribuče.

gasilski rally-punce

Gasilci so tekmovali v različnih disciplinah in reševali situacije, seveda, namišljene, kot reševanje oseb in predmetov iz zadimljenih prostorov, gašenje požara v kozolcu, reševanje utopljenca iz vode … , pri čemer so lahko uporabljali le pripravljeno orodje. Pri vseh disciplinah so merili čas izvedbe vaje in mu prišteli kazenske točke, pri eni pa je ekipa lahko uporabila kvizka, neke vrste jokerja, ki je skupno število točk podvojil.

Tekmi, ki se je končala z nekoliko šaljivo točko, namreč čim hitrejšo postavitvijo klopi, mize in točilnega pulta ter postrežbe gasilcev, je sledila gasilska veselica z glasbo in srečelovom.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Gasilski rally1

gasilski rally2

 

gasilski rally-zadnja točka

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja