Obvestilo

Gašper Bregar in Mateja Ožanič slavila na vrhu »čarovniške gore«

Slivnico so včeraj, na delavski praznik, tradicionalno zavzeli tekači in pohodniki, saj sta TKD Sovica in PGD Grahovo, tudi letos pripravila Tek na Slivnico, že 20. po vrsti, in obenem drugi tek v Notranjskem tekaškem pokalu ebm-papst 2019. Med več kot 200 tekačicami in tekači sta na vrh 1.114 m visoke gore pritekla Gašper Bregar med moškimi in Mateja Ožanič med ženskami.

Teka se je prijel sloves “kraljevske” preizkušnje v pokalu in je edini v pokalu, ki se konča nad tisoč metri nadmorske višine.  Najbrž je prav to eden izmed vzrokov, da številni tekači vedno znova prihajajo na ta vrh, od koder razgledi dobesedno jemljejo sapo. Tekači vsako leto radi premagujejo progo in se veselijo prihoda v cilj. Tek na Slivnico je zaradi svoje dolžine (9,5km) in klanca, ki v večini ni preveč strm, odlična priprava tudi za Tek trojk, ki bo v maju in ga mnogi izkoristijo za odličen trening na »trojke«.

Cicitek ogrel vse tekače

Idealno vreme je pritegnilo množico tekačev, pohodnikov, ki so spodbujali tekače skozi celotno progo. Otroci so, kot je to v navadi, tekli na krajših progah po ulicah Grahovega. Teklo je 135 odraslih ter 72 otrok, od tega 21 predšolskih tekačev. Pri odraslih je teklo 37 žensk ter 98 moških. Skupno se je tako zbralo 207 udeležencev.

Bregarju, ki je edini odtekel pod izjemno mejo 40 minut sta sledila Simon Stanonik in Gregor Hvala. Pri dekletih je znova slavila Mateja Ožanič, ki je prehitela drugo Rebeko Petrovčič, na najnižjo stopničko je stopila mladinka Zoja Levec.

Najboljši povprečni čas je pri ženskah dosegla Blanka Markovič Kocen, pri moških pa Matej Gabrijelčič. Oba sta prejela mesečno vadnino Izišporta.

Tek in priznanja za vse generacije

Leteči cilj na 3.5km (20. mesto) je osvojil Sebastjan Kosec, 20. mesto na vrhu Slivnice pri ženskah Anđelka Pogorilič. Najstarejši mladenič, ki je pritekel na vrh, je bil Milan Doganoc ( letnik 1947), najmlajši otrok, ki se je podil po Grahovem, pa Zala Baraga.

Vseh 20 tekov na Slivnico je pretekel organizator, tisti, ki si je ta tek davnega leta 2000 izmislil, Milan Gornik – Lisko. Ob tem se je organizator spomnil tudi vseh tistih 11 tekačev, ki so leta 2000 tek premierno pretekli, in imajo zasluge, da je dogodek do danes postal množičen. Vsi sodelujoči so prejeli priznanja v ta spomin.

Sponzor teka je bilo podjetje ELGONova, generalni sponzor pokala pa je podjetje ebm-papst iz Podskrajnika.

TKD Sovica / Uredništvo NzN

Foto: Ljubo Vukelič, občina CerknicaNe spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja