Obvestilo

-Gašper Urbas – športnik leta 2022 v Cerknici

Cerkniške športnice in športnike na vse mogoče načine zvesto podpira tudi Občina Cerknica. Prav tako pa omenjene prireditve in tudi mnogih drugih dogodkov ne bi bilo brez Športne zveze Cerknica in njenega predsednika Boštjana Uleta , ki vse leto bdi nad mladimi in manj mladimi športniki v cerkniški občini.

Cerkniški praznik športa so z glasbenimi predahi popestrili tudi učenci Glasbene šole Frana Gerbiča Cerknica.

Uvodoma so priznanja prejeli nadarjeni mladi športniki Občine Cerknica:

 1. JAN URBAS

Jan je član Cerkniškega kluba strelk in strelcev pa tudi Kegljaškega kluba Brest Cerknica. Na državnem strelskem prvenstvu je z zračno puško v kategoriji dečkov ekipno osvojil 4. mesto. V kategoriji posamično med dečki pa 12. mesto. Kot kegljač pa je na državnem prvenstvu v kategoriji U12 posamezno osvojil 3. mesto.

2.GAŠPER MODIC

Je član Cerkniškega društva strelk in strelcev. Na državnem strelskem tekmovanju je v streljanju z zračno puško v kategoriji kadetov ekipno osvojil 3. mesto. Prav tako na državnem prvenstvu je z zračno puško v kategoriji posamično osvojil 9. mesto.

 

 1. VITAN ULE

Vitan je član Smučarskega kluba Cerknica. Na državnem prvenstvu in Pokalu slovenije je v letnem biatlonu na posamični preizkušnji v kategoriji mlajših dečkov osvojil 1. mesto. Prav tako na državnem prvenstvu in pokalu Slovenije v letnem biatlonu je med mlajšimi dečki v šprinterski preizkušnji osvojil 3. mesto. Na državnem prvenstvu v ski krosu – v teku na smučeh v prosti tehniki je osvojil 8 .mesto.

 

 1. NUŠA OŽBOLT

Nuša je članica plesnega kluba Evora. Na državnem prvenstvu v hip hopu je v kategoriji parov med mladinci osvojila 3. mesto in prav tako sta s partnerjem na 3. mestu končala na svetovnem pokalu na Poljskem. Z malo skupino mladincev je na svetovnem pokalu stopila na najvišjo stopničko. Na evropskem prvenstvu v Makedoniji je v kategoriji hip hop mladinskih parov osvojila 7. mesto in svetovnem prvenstvu pa v isti kategoriji 13. mesto.

 

 1. JURE GRL

Je prav tako član plesnega kluba Evora in Nušin plesni partner v paru. Na državnem prvenstvu je Jure osvojil 3. mesto med mladinci in 3. mesto na svetovnem pokalu na Poljskem. Kot del para je na Evropskem prvenstvu med mladinci osvojil 7. mesto, na svetovnem prvenstvu v Avstriji pa 13. mesto. Je tudi član male skupine mladincev, ki je slavila na svetovnem pokalu na Poljskem.

 

 1. DRAGANA PETKOVIĆ

Kot članica Plesnega kluba Evora je na svetovnem pokalu na Poljskem kot članica male skupine mladincev v hip hopu osvojila 1. mesto. Med solo mladinkami pa je tam osvojila 2. mesto. Na Poljskem je  kot solistka nastopila tudi v mladinski kategoriji Street dance show in osvojila 13. mesto. Na državnem prvenstvu  je prav tako v kategoriji  Street dance show z mladinkami osvojila 3. mesto.

 

 

 1. MARUŠA JUVANČIĆ

Tudi Maruša je članica Plesnega kluba Evora. Z malo hip hop skupino mladincev je osvojila 1. mesto na svetovnem pokalu na Poljskem. V kategoriji hip hop solo mladink je, prav tako na Poljskem osvojila 17. mesto. Na državnem prvenstvu je v kategoriji hip hop solo mladink osvojila 8. mesto, na Evropskem prvenstvu je v tej isti kategoriji 33. mesto, na svetovnem prvenstvu pa 66. mesto.

 

 

 1. OSKAR STERLE

Oskar je član Plesnega kluba Evora. Na Poljskem je na svetovnem pokalu s hip hop malo skupino med mladinci osvojil 1. mesto, na državnem prvenstvu pa s to skupino osvojil 8. mesto.

 

 1. TIA STROHSACK

Tia je članica Plesnega kluba Evora. Na svetovnem pokalu na Poljskem je kot članica hip hop male skupine v kategoriji mladincev osvojila 1. mesto. Na državnem prvenstvu pa je, prav tako z malo skupino mladincev, osvojila 8.mesto.

 

 • NAL BORŠTNIK

Nal je član Kegljaškega kluba Brest Cerknica. Na državnem prvenstvu je v kategoriji U18 posamezno osvojil 8. mesto.

 

Čestitke vsem mladim nadarjenim športnikom.

Priznanja športni delavec Občine Cerknica za leto 2022 so prejeli:

 

DENIS TURŠIČ

 

Denis Turšič deluje v Smučarskem klubu Cerknica. Kot otrok in mladostnik je zelo uspešno tekmoval v biatlonu, zdaj pa svoje bogate športne izkušnje prenaša na mlajše generacije kot trener biatlona. Pomaga tudi pri izvedbi treningov alpskega smučanja in pri organizaciji priprav skupinskih smučanj otrok in taborov smučanja. Prav tako je s tehničnim znanjem prispeval pomembno pomoč pri izgradnji biatlonskega centra Srebrno jezero Cerknica. Brez pomisleka v Obeh sekcijah smučarskega kluba Cerknica vedno priskoči na pomoč ob težavah in zapletih.

 

JERNEJA ŽNIDARŠIČ

 

Jerneja Žnidaršič deluje v Plesnem klubu Evora. Je koreografinja in trenerka Hip Hopa in Street dance show selekcije. Pod njenim vodenjem so bili doseženi sledeči rezultati. Formacija otroci je na Svetovnem prvenstvu osvojila 6. mesto v Street dance showu. Mala skupina mladincev je v hip hopu na svetovnem pokalu stopila na najvišjo stopničko, njena skupina v kategoriji otroci pa je končala na 3. mestu. Na državnem prvenstu je hip hop par mladincev osvojil 3. mesto, v street dance showu pa je mladinka pod njenim vodenjem prav tako osvojila 3. mesto.

 

Priznanja za izredne dosežke  za leto 2022 so prejeli:

 

 1. MANCA CASERMAN

Kot članica Smučarskega kluba Cerknica je v Alpskem pokalu v biatlonu, v sprintu, med mlajšimi mladinkami osvojila 3. mesto. Na Državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije v letnem biatlonu pa je osvojila kar tri prva mesta – vse v kategoriji mlajših mladink in sicer v zasledovanju, na posamični tekmi in v sprintu. Uvrstila pa se je tudi na Zimski olimpijski festival evropske mladine 2023.

 

 1. KIARA STERLE

Kot članica Smučarskega kluba Cerknica tekmuje v biatlonu in teku na smučeh. V kategoriji mladink je osvojila : 1. mesto v sprintu na državnem prvenstvu v letnem biatlonu, na državnem prvenstvu in pokalu Slovenije v letnem biatlonu pa 3. mesto na posamični preizkušnji in 4. mesto v sprintu. Tik pod stopničkami, na 4. mestu, v sprintu je končala tudi na Alpskem pokalu v biatlonu v Švici.

 

 1. NIKA PELAN

Tudi Nika je članica Smučarskega kluba Cerknica in tekmuje tako v biatlonu kot teku na smučeh. V letnem biatlonu je v kategoriji mladink tako na državnem prvenstvu v sprintu, kot na posamični preizkušnji na državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije stopila na najvišjo stopničko. Na slednjem je dodala še peto mesto na sprinterski preizkušnji.

 

 1. JERNEJA BAVEC

Jerneja je članica mažoretnega twirling in plesnega kluba Mace, Na državnem prvenstvu je v kategoriji dveh palic postala državna prvakinja. Prav tako z dvema palicama je na tekmovanju Samoborfest osvojil 3. mesto. V kateforiji Freestyle pa je na državnem prvenstvu osvojila 2. mesto.

 

 1. JAKOB PETELINEK

Jakob je član Cerkniškega kluba strelk in strelcev. Na državnem prvenstvu je z zračno puško na razdalji 10 metrov postal državni prvak.

 

 1. ROK PAKIŽ

Rok je član Hokejskega kluba Ščuke Cerknica. Ščuke so igrale v 1. ligi državnega prvenstva v inline hokeju, kjer je Rok postal najboljši igralec lige. Bil je najboljši igralec turnirja Terme Snovik v inline hokeju in turnirja Cerkniško jezero v hokeju na ledu. Dobil je tudi povabilo v Slovensko reprezentanco v inline hokeju.

Zdaj pa sledijo še 4 članice Kegljaškega kluba Brest Cerknica. To je ekipa mladink, ki so na državnem prvenstvu v kegljanju postale državne prvakinje.

 1. TAJDA BAJT
 2. NUŠA LESKOVEC
 3. MAJA HREN
 4. SARA ČOKL

Letošnja novost pa je bilo  še eno priznanje. Prejeli so ga najboljši športniki iz Cerkniške enote Varstveno delovnega centra Postojna. Mnoge članice in člani varstveno delovnega centra so se v letu 2022 udeležili številnih tekmovanj po celi Sloveniji in se domov vrnili s številnimi medaljami in odličnimi rezultati.

Posebna priznanja so prejeli:

 1. MAGDA MLAKAR

Magda tekmuje v namiznem tenisu. Na poletnih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije je kar v dveh kategorijah osvojila prvo mesto – tako na posamični tekmi, kot v mešanih dvojicah. Na najvišjo stopničko je stopila tudi na 12. državnem turnirju v namiznem tenisu.

 

 1. ALENKA PLOS

Alenka je na Poletnih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije v balinanju na posamični tekmi dosegla 3. mesto

 

 1. MARIJO ŽNIDARIČ

Marijo tekmuje v namiznem tenisu. Na Poletnih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije je posamično osvojil 2. mesto, v mešanih dvojicah pa 1. mesto. 3. mesto je osvojil na 12. državnem turnirju v namiznem tenisu.

 

 1. MILAN BARAGA

Milan je na balinarskem turnirju v Ajdovščini ekipno osvojil 2. mesto.

 

 1. ROK MODIC

Tudi Rok tekmuje v balinanju in je kot član ekipe na balinarskem turnirju v Ajdovščini osvojil 2. mesto.

 

 1. SLAVKO KOVAČ

Prav tako balinar. Na Poletnih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije je osvojil 5. mesto posamično. 2. mesto je skupaj z Milanom in Rokom osvojil na turnirju v Ajdovščini. Kot član ekipe pa je prvo mesto osvojil na balinarskem turnirju v Ljubljani.

 

 1. KLEMEN ŽAGAR

Klemen je na Regijskih igrah Specialne olimpijade Slovenije v teku na 100 metrov osvojil 1. mesto. V štafetnem teku 4×100 moški, pa je prav tako na Regijskih igrah Specialne olimpijade Slovenije osvojil 2. mesto.

 

 1. NEJC ŠEBENIK

Na Regijskih igrah Specialne olimpijade Slovenije v teku na 100 metrov je Nejc osvojil 5. mesto. V štafetnem teku 4×100 metrov pa je osvojil 2. mesto.

 1. ANŽE URBAS

Tudi Anže je bil član štafete, ki je tekla 4x 100 metrov na Regijskih igrah Specialne olimpijade Slovenije in je tam osvojil 2. mesto.

 

 1. ANEL SERDAREVIĆ

Anel pa balina in teče. Skupaj s Klemnom, Nejcem in Anžetom je bil član ekipe, ki je na Regijskih igrah Specialne olimpijade Slovenije v štafetnem teku osvojila 2. mesto. Posamično je v teku na 100 metrov osvojil 4. mesto. Na balinarskem turnirju v Ajdovščini pa je z ekipo osvojil 2. mesto.

Župan Marko Rupar je podelil priznanja še dvema letošnjima jubilantoma, ki praznujeta zavidljivo obletnico delovanja kluba oziroma društva v letu 2023. Priznanje Športne zveze Cerknica  – jubilej društev ŠZ Cerknica v letu 2023:

V letu 2023 50 let svojega delovanja praznuje SMUČARSKI KLUB CERKNICA

 

Smučarski klub Cerknica je družba več kot 300tih ljubiteljev zime. To so tisti posamezniki, ki se najbolj razveselijo prvega snega in smuči ne pospravijo v kot niti takrat, ko v dolinah ljudje že kolesarijo v kratkih hlačah. Njihovi osnovni cilji že pol stoletja ostajajo enaki – smučarsko opismenjevanje in športna vzgoja šolskih in predšolskih otrok. Stremijo k doseganju vrhunskih rezultatov v biatlonu. Hkrati pa skrbijo za množičnost in rekreacijo tako mladih kot starejših in nenazadnje organiziranje tečajev ter tekmovanj. Dolgotrajno, strokovno in sistemsko delo, ki je podprto z ustrezno infrastrukturo in opremo pa je potrebna sestavina za doseganje teh ciljev. Osrednjo prireditev ob jubileju pripravljajo v septembru, obeležili pa jo bodo tudi s posebno podobo logotipa in ostalih promocijskih sredstev.

 

 

 

 

 

 

 

– 30 let delovanja v letu 2023  pa praznuje REKREACIJSKO DRUŠTVO CERKNICA

Rekreacijsko društvo Cerknica neprekinjeno aktivno deluje na področju rekreativnega športa mladine in odraslih že od leta 1993. Takrat je to bilo edino rekreacijsko društvo v občini. Še danes, kljub porastu števila vadb in drugih ponudnikov,  je društvo na občinski ravni vodilno v skupinskih vadbah – tako v številu članov, kot z vidika ponudbe različnih vadb. Trenutno v društvu delujejo tri vaditeljic, Klara Šilc, ki vodi funkcionalno vadbo, Ilena Lennasi, ki vodi vadbo Body Energy in predsednica društva Mojca Lunka, ki s svojim Power Kickom navdušuje že 28 let. Nekajkrat letno društvo organizira tudi enodnevne pohode. Zagovarjajo načelo, da je vadba najboljši vložek v naše zdravje, čustveno stabilnost in upočasnitev staranja. Vaditeljice pa s svojim načinom življenja skrbijo in se trudijo, da vsem vadečim gibanje postane način življenja za vse življenje.

Župan Marko Rupar in predsednik Športne zveze Cerknica Boštjan Ule sta podelila tudi zadnja priznanja slavnostnega večera, in sicer:

Športno društvo leta Občine Cerknica za leto 2022:

PLESNI KLUB EVORA

Plesni klub evora prejme nagrado za društvo leta občine Cerknica z naslednjimi dosežki. Mala skupina mladincev je na svetovnem pokalu v hip hopu osvojila 1. mesto. Formacija otroci je v street dance showu na državnem prvenstvu osvojila 4. mesto, na svetovnem pa 6. mesto. Mala skupina v kategoriji otroci je bila na svetovnem pokalu v hiphopu na 3. mestu.

ŽENSKA EKIPA LETA OBČINE CERKNICA ZA LETO 2022

ŽENSKA MLADINSKA EKIPA KEGLJAŠKEGA KLUBA BREST CERKNICA
Dekleta so postale mladinske državne prvakinje v kegljanju.
TAJDA BAJT, NUŠA LESKOVEC, MAJA HREN, SARA ČOKL

 

MOŠKA EKIPA LETA OBČINE CERKNICA ZA LETO 2022

MOŠKA KADETSKA EKIPA CERKNIŠKEGA DRUŠTVA STRELK IN STRELCEV

Na državnem prvenstvu v ljubljani so kadeti z zračno puško ekipno osvojili 3. mesto.

AMADEJ ARH, TIM PREDALIČ in KRISTJAN VONČINA

 

 

Po sklepu upravnega odbora Športne zveze občine Cerknica nagrade športnica leta Občine Cerknica za leto 2022 letos niso podelili. Po Pravilniku za podeljevanje priznanj športnikom, športnim delavcem in športnim kolektivom Občine Cerknica v letu 2022 nobena športnica ni dosegla kriterijev za to nagrado.

 

ŠPORTNIK LETA  OBČINE CERKNICA ZA LETO 2022 pa je postal

GAŠPER URBAS

Gašper je član Kegljaškega kluba Brest Cerknica. Na Svetovnem prvenstvu v Estoniji je v kategoriji mlajših članov na posamični tekmi sprinta dosegel 3. mesto.

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja