Obvestilo

Gašperšič v Postojni in Pivki o infrastrukturnih projektih

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je ob včerajšnjem obisku v občinah Postojna in Pivka ogledal delovišča cest, z obema županoma Igorjem Marentičem in Robertom Smrdeljem pa se je pogovarjal o infrastrukturnih projektih.

V okviru rednega vzdrževanja cest je bilo na območju Občine Postojna lani izvedenih za 612.189 evrov del, letos se bo zaključila obnova vozišča Planina-Unec (na fotografiji). Za križišče Reške in Titove ceste v Postojni  bodo letos naročili projektno dokumentacijo, obvozna cesta mimo naselij Rakitnik, Matenja vas in Prestranek pa še ni uvrščena med proračunske projekte, pojasnjujejo na ministrstvu.

Tudi na območju Občine Pivke poteka več projektov. Rekonstrukcija odseka ceste Pivka-Ribnica v vrednosti 830.247 evrov naj bi bila končana julija, ko bodo predvidoma zaključili tudi  rekonstrukcijo ceste pri Perutnini z navezavo na projekt priključka Kal.  Gre za 454.953 evrov vredno naložbo.

Za obvoznico Pivka bo projektna dokumentacija predvidoma končana v drugi polovici leta 2018. Nato bo sledila recenzija in revizija ter pridobivanje manjkajočih zemljišč, tako je mogoče pričakovati razpis za gradnjo v začetku leta 2019.

Letos se bodo začela tudi dela za rekonstrukcijo odseka ceste Pivka-Zagorje, zaključek del je po navedbah ministrstva predviden v prihodnjem letu.

MRSI/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja