Obvestilo

Gašperšič z županom o infrastrukturnih projektih

Župan občine Cerknica Marko Rupar je ob obisku Vlade RS v Primorsko – notranjski regiji v sejni sobi cerkniške občinske uprave gostil Franca Matjaža Zupančiča, državnega sekretarja v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ter ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča. Župan in predstavniki občine so visoke goste seznanili z nekaterimi investicijskimi projekti, ki si jih želijo realizirati v prihodnje. Med njimi so obnove problematičnih odsekov cest ter ureditev krožnih križišč na nekaterih predelih. Gašperšič je zagotovil, da gredo njihova prizadevanja v smeri, da bi tudi v državnem proračunu namenili več prepotrebnih sredstev za tekoče vzdrževanje cestne infrastrukture.

So se pa v občinskem proračunu sredstva našla za energetsko obnovo cerkniške osnovne šole, ki jo je ogledala tudi državna delegacija. Ob tem so jim učenci pripravili prisrčen program ter majhno pogostitev, s poudarkom na zdravi prehrani.

Župan je predstavnike vlade popeljal še na ogled 1. faze ureditve ceste Rakek – Logatec in izrazil željo, da bi se tudi v prihodnje vendarle našel denar za nadaljevanje projektov.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja