Obvestilo
Tiskovna konferenca, Gozdno gospodarstvo Postojna (GGP)
Tiskovna konferenca, Gozdno gospodarstvo Postojna (GGP)

GGP prekinil sodelovanje s podjetjem Veles

Postojna – Podjetje Gozdno gospodarstvo Postojna (GGP) se je na tiskovni konferenci odzvalo na dogodke povezane z nehumanimi razmerami delavcev v poslovni enoti Marof iz Loške doline.

Direktor GGP je imel zagotovila kooperantov, da imajo razmerja do delavcev urejena v skladu z zakonodajo

Frenk Kovač, direktor podjetja, ki je doma iz Loške doline je povedal, da je delavce, ki so delali v poslovni enoti Marof, srečeval tudi na ulici. Ob vseh domnevnih nepravilnostih, o katerih se je govorilo med občani, je govoril s podizavjalci pri katerih pa je dobil zagotovila, da imajo delavci urejene zadeve v skladu z zakonodajo.

GGP je prekinili pogodbo s podjetjem Veles

Gozdno gospodarstvo Postojna je zgroženo nad ugotovitvami inšpekcijskega nadzora. Pogodbo s kooperantom Veles so že prekinili. Trenutno preverjajo tudi ugotovitve v zvezi z drugim kooperantom Floles, vendar z njimi zaenkrat še niso prekinili sodelovanja. Kljub zgroženosti nad ugotovitvami pa Gozdno gospodarstvo Postojna zavrača neporesdno odgovornost do delavcev, ki so delali za podizvajalce.

Ni jim vseeno za delavce, ki so delali v nehumanih razmerah

Direktor podjetja GGP dopušča možnost, da bi v primeru, da bodo podizvajalci delavce odpustili, le te zaposlili v podjetju GGP. Vendar je o tem še preuranjeno govoriti, saj še en ve kako bodo postopali v podjetjih, ki te delavce zaposlujejo. Vsekakor so pripravljeni skupaj z ostalimi poiskati ustrezne rešitve.

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja