Postojnska jama Triglav
Obvestilo
Tone Kregar,zgodovinar,Ljubljana Slovenija 23.05.2013

Glasba je zgodba

Jutri bodo v Postojni prvič sedli za isto mizo trije mojstri besedilopisja: Tomislav Jovanović Tokac (Dan D), Drago Mislej Mef in Tone Kregar (MI2). V pogovoru bodo razkrili izkušnje s pisanjem besedil, ki so postala skorajda ponarodela, potrdili ali ovrgli mite o moči uglasbljene besede, slišali bomo kako anekdoto in spoznali morebitne muze, ki jih vodijo pri ustvarjanju pomembnega dela slovensko popularnoglasbene identitete.

Mojstri besedilopisja, veščine, ki z nebrzdanim razmahom glasbene produkcije izgublja ceno, ne pa tudi smisla, bodo poskusili odgovoriti tudi večna vprašanja o tem, koliko ima z uspešnostjo pesmi opraviti spretno napisano besedilo, kdaj postanejo v glasbi besede odveč in zakaj slovenskih besedilopiscev etablirana literarna scena ne jemlje tako resno, kot je Nobelov sklad lani vzel resno opus Boba Dylana?

Dogodek sodi pod okrilje projekta POstani moj prijatelj, s katerimi regijsko stičišče nevladnih organizacij notranjsko-primorske regije BOREO v sodelovanju z Občino Postojna ponuja mladim v Postojni več možnosti za ustvarjalno doživljanje mesta in preživljanje prostega časa.

Pogovor s tremi mojstra besedilopisja bo v torek, 23. maja, ob 19. uri, v kavarni Hotela Kras v središču Postojne. Povezovala ga bo Anuša Gaši. Vstop na dogodek je prost.

Za več informacij pišite na naslov: anusa.gasi@gmail.com ali se oglasite po telefonu, številka 040 986 294.

 

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja