Obvestilo

Glasbena šola Vrhnika v prenovljeni stavbi

Na Vrhniki so v sredo slavnostno odprli energetsko  prenovljeno stavbo tamkajšnje glasbene šole, ki deluje že od leta 1976, število njenih učencev pa se iz leta v leto povečuje. Šola se je od svojih začetkov selila iz vrtca na Tržaški ulici v stari zdravstveni oziroma rokodelski dom in v Cankarjev dom na Vrhniki. Selitev v Dom JLA, leta 1992, je za šolo, učence in učitelje pomenila rešitev prostorskih problemov, prostori pa so z obnovo letos poleti postali še prijaznejši.

GSV-vhod+tabla EU

Glasbena šola se po novem ponaša z novo fasado, novimi okni, streho in kotlovnico in tudi z novim logotipom, ki bo pripomogel k še večji prepoznavnosti šole.

Poleg vrhniškega župana Stojana Jakina (na sliki levo), podžupana Janka Skodlarja, ki ima za investicijo in pridobitev evropskih sredstev zanjo največje zasluge, ter ravnateljice šole Dominike Naveršnik so se slavnostne otvoritve ob pestrem glasbenem programu udeležili še številni učenci in ljubitelji glasbe in glasbene šole, opazili pa smo tudi častnega občana Vrhnike, akademika dr. Boštjana Žekša.

GSVrhnika-Jakin     GSV-Skodlar

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Tehniški muzej Slovenije: v novo sezono z razstavo Vse o zvoku

S 1. marcem bo Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki zopet odprl svoja vrata. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja