Obvestilo

Gledališki skupini Ščuke in Ščukice razveseljujeta z novimi igrami

Gledališka skupina Ščuka je na oder uspešno postavila novo igro V drugo gre rado (Jean Marie Chevret). Sredi marca so nastopili pred domačim občinstvom v Planini, nato pa se podali na gostovanja po okoliških krajih (Logatec, Rakek, Zagorje pri Pivki). V aprilu skupina gostuje še v Postojni in Hruševju.

Igra je komična drama, prenešena iz francoskega v slovensko okolje.  Spoznamo dinamično petdesetletnico Olivijo, ki se je v mladosti odpovedala gledališki karieri zaradi ljubezni do svojega moža Stanislava, univerzitetnega profesorja. Po njegovi upokojitvi se pripravljata, da bosta zapustila mestno življenje in se preselila na podeželje, vendar Olivija nad selitvijo ni preveč navdušena. Po prihodu nadobudne študentke Dijane v Oliviji ponovno vznikne stara ljubezen do gledališča, ki pogoji marsikatero laž in zvijačo. Ob podpori raztresene profesorjeve sestre Marije je odločena, da ji tokrat uspe.

Ščuka1 Ščuka3

Gledališka skupina Ščuka je bila ustanovljena leta 1993. Dolgo časa je bila to edina amaterska skupina Občine Postojna in regije nasploh. Vsako leto se doma in drugje predstavi z novo igro ali krajšim dialogom. Skupina letos šteje štiri  člane. To so posamezniki različnih generacij, ki jih veseli gledališče, igra ter dobro druženje in smeh.

Ščuka2

Z novo igro pa se je konec marca predstavila tudi otroška gledališka skupina Ščukice iz Planine. Nastopili so na domačem odru v Planini in na območnem srečanju otroških gledaliških skupin v Postojni.
Pod vodstvom mentorice Maje Batagelj so letos uprizorili igro Muc gospe Vriskove. Ta govori o dveh gospeh, ki prideta na sodišče, ker se prerekata zaradi mačka in škode, ki jo je povzročil. Vsaka predstavi svoj del resnice, na koncu pa se v zgodbo vplete še nagajivi fantič, s pomočjo katerega pridejo zadevi do dna in srečnega konca.

Otroška gledališka skupina Ščukice se vsako leto predstavi z novo igrico, z recitali, plesom in petjem pa radi sodelujejo tudi na prireditvah domačega kulturnega društva. Ob koncu sezone pripravijo nastop, kjer predstavijo, kaj so se do tedaj naučili. Letos bo na omenjenem še toliko bolj veselo, saj bo skupina praznovala 10. obletnico delovanja.  (M.B., B. M. K.)

Foto: Maja Batagelj

ščukice3   ščukice2

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja