Obvestilo

Globa pride tudi po pošti

Ta teden poteka vseevropski nadzor hitrosti, v okviru katerega so slovenski policisti včeraj, izvedli prvi “maraton nadzora hitrosti”.  Priključili so se mu tudi na Policijski upravi Koper, ki med drugimi pokriva  tudi občine Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica. Policisti ugotovili so 110 kršitev, od tega so 76 voznikov ustavili, 34 pa jih je bilo izmerjenih brez asistence policistov, kar pomeni, da jim bodo plačilni nalogi poslani po pošti.

Najvišja izmerjena hitrost je bila na avtocesti med Kozino in Divačo, kjer je voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 249 km/h, vozilo je bilo s koprskega registrskega območja. Kršitev je bila ugotovljena s statičnim merilnikom hitrosti, zato mu bo po pošti poslan plačilni nalog, in sicer globa 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.
Med poostrenim nazorom so policisti ugotovili tudi nekaj drugih kršitev, zasegli so tudi eno osebno vozilo, ker je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja.
Vseevropski poostreni nadzor hitrosti poteka naprej vse do nedelje. Policisti bodo ob rednem delu opravljali meritve hitrosti na tistih točkah, kjer je bilo z analizami ugotovljeno, da izstopajo glede na število prometnih nesreč, in na točkah, kjer si to želijo občani in so svoje predloge izrazili preko spletne strani policije (‘predlagaj prometno kontrolo’).
Hitrost je še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Zmanjšajte hitrost in ohranite dragocena življenja! (B. M. K.)

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja