Obvestilo

Gradnja prizidka OŠ A. Globočnika v Postojni v polnem zamahu

Prizidek Osnovne šole Antona Globočnika je z vsakim dnem bližje končni podobi. Trenutno dela potekajo v skladu s terminskim planom, objekt je zaprt – vgrajena so okna in vrata in izvedena je strešna kritina, kar izvajalcem omogoča nemoteno izvajajanje del v notranjosti objekta.

Trenutno se izvajajo ometi, hidroizolacije in razvodi elektro in strojnih instalacij. V podpisu je pogodba za dobavo in montažo opreme kuhinje, v pripravi pa je razpis za opremo prostorov prizidka šole. Gradnja prizidka z novimi prostori kuhinje z jedilnico se je pričela v marcu 2019, vsa dela bodo zaključena v avgustu 2020, tako da se bo lahko nove prostore začelo uporabljati z začetkom šolskega leta 2020/21.

Spomnimo: zaradi izkazanega pomanjkanja prostorov za potrebe delovanja obeh osnovnih šol v Postojni in projekcije vpisa na osnovni šoli v naslednjih petih letih je nujno zgraditi prizidek eni od osnovnih šol ali pa zgraditi novo tretjo osnovno šolo v Postojni. Strokovne službe občine so se po temeljitem premisleku odločile za gradnjo prizidka pri Osnovni šoli Antona Globočnika, ker je tam ustrezen prostor, ki omogoča gradnjo prizidka.

Dozidava zajema izgradnjo novega dela (trakta) osnovne šole z novimi učilnicami, novo kuhinjo in jedilnico, spremljevalnimi prostori ter novo vertikalno komunikacijo med obstoječim in novim delom. Kuhinja bo z vsemi spremljevalnimi prostori urejena v novem traktu (južna dozidava) in bo kapacitete 1200 kosil (za obe osnovni šoli v Postojni). Novih uporabnih površin kuhinje bo slabih 350 kvadratnih metrov, jedilnica pa bo obsegala 300 kvadratnih metrov.

V novem prizidku bodo dobili nove prostore tudi trije oddelki Podružnične šole s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom in posebnim programom vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, ki se sedaj srečujejo s prostorsko stisko v stavbi Osnovne šole Miroslava Vilharja v Postojni.

Vir: Občina Postojna

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja