Obvestilo

Grajske pripovedke v baletnih copatih

Baletno društvo Postojna je v nedeljo na oder postojnskega kulturnega doma postavilo predstavo Grajske pripovedke, v kateri je nastopilo 114 članov društva, ogledalo pa si jo je več kot 320 ljudi. (Na vodilni sliki Škratki Postojna in Sara Tavčar Foto: Foto atelje Postojna). Balerine so predstavile najljubše otroške pravljice s šestimi princesami v glavnih vlogah. »Morda nekoč postanejo zlobne mačehe, častne kraljice, pridne delavke ali pa ostanejo take, kot so – krotke in dobre deklice, katerih nasmeh nosi sonce,« je zgodbo pojasnila režiserka prireditve in koreografinja Manca Krnel, ki v Postojni že deveto leto poučuje balet.

Zgodbo so s svojimi koreografijami zaokrožile ostale učiteljice društva Maja Stojanović, Nataša Berce in Tamara Polanc.

bALET-Skratki Logatec - VODILNA

Škratki Logatec, Foto: Valter Leban

»Med nastopajočimi je bilo kar 40 predšolskih otrok. Številni med njimi imajo šele štiri leta in je bil to zanje prvi baletni nastop – in opravili so ga z odliko,« je dejala predsednica Baletnega društva Postojna Mateja Kocman.

Škratki Postojna in Sara Tavčar Foto: Foto atelje Postojna (vodilna slika)

Po zaslugi domiselnih kostumov Alenke Požar so se nastopajoči v osemnajstih koreografijah predstavili v vlogah grahkov, palčkov, zrcalc, špicparkljev, dvornih dam, mišk in strupenih jabolk.

Predstavi so poseben pečat dala dekleta, ki so zaplesala solistične vloge sojenic (Tajda Meze in Sara Požar) in mačeh (Ana Sever in Vanesa Šarko). Pohvalo si zaslužita tudi Ernestina Lea Kos kot Pepelka in Sara Tavčar kot Kraljična na zrnu graha.

Balet - labodi Postojna

Sara Sirnik in Labodi Postojna Foto: Valter Leban

Odlično in z velikim zanosom so svoje vloge odplesale Sara Sirnik (Sneguljčica), Eva Berginc (Trnuljčica), Katarina Kocman (Motovilka) in Ela Obreza (tkalka iz Špicparkeljca) – zadnje tri svoje baletne korake pilijo že deseto leto.

 

Balet-Manca in solistke

 

Z leve: Ana Sever, Katarina Kocman, Manca Krnel, Eva Berginc, Ela Obreza, Sara Sirnik in Vanesa Šarko. Foto: Valter Leban

Omenjene plesalke in balerine iz skupine Kresnice so v skoraj šest minut trajajoči zaključni koreografiji dokazale, da suvereno stopajo v svojih baletnih copatih in s svojimi rezultati potrjujejo pravilnost usmeritve Baletnega društva Postojna. Društvo je ob veliki podpori staršev svojih članov ter občin Postojna in Cerknica v skoraj devetih letih delovanja postalo eden pomembnejših oblikovalcev kulturnega življenja na Notranjskem.

Balet-drustvo

Baletno društvo Postojna Foto: Foto atelje Postojna

Sergeja Širca

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja