Obvestilo

Grajski pun(k)t – prostor druženja, zabave in dobre hrane – v novo sezono

Na Pristavah Gradu Snežnik se je včeraj odvil pravi mednarodni festival. Najprej so nastopili italijanski lutkarji “Teatro della Sete” s predstavo italijanskih ročnih lutk in mask Bagigi Carpet Show, sledila je loška skupina Grajska straža s svojim povsem novim repertoarjem. Matija Solce je zatem predpremierno uprizoril Pasje življenje, pasje-politično igro zvokov in objektov, namenjeno predvsem odraslim.

Večer je zaključil švedski duo Gnol & Tralg, ki je prav za to priložnost prikolesaril v naše kraje. Preigravata predvsem skandinavsko glasb, kot tudi viže, ki sta jih nabrala na svojem potovanju. Nastopajoči na vseh dogodkih so plačani iz prostovoljnih prispevkov obiskovalcev, torej so prišli iz lastnega vzgiba, ker so veseli prijetnega doživetja.

Vzporedno je potekalo slavnostno odprtje nove kuhinje in sezona impro-gostišča, ki bo obratovalo vsak vikend. GRAJSKI PUNkT bo prostor druženja kulture in enostavne dobre hrane, degustacije sladic, kavice in drugih dobrot, ki jih prostovoljno pripravljajo domačini. Odprt bo ob sobotah od 14:00 do 22:00 ter ob nedeljah od 11:00 do 18:00. Vsako soboto bo zvečer potekal filmski program (Grajska Kinoteka), otroške predstave in koncerti. Ob nedeljah pa bodo pri gradu Snežnik organizirani tudi vodeni sprehodi z lokalno turistično vodnico Janjo Urbiha, ki vas bo kot domačinka ob pripovedovanju različnih zgodb od tu in tam, od nekoč in danes .. popeljala po grajski okolici in bližnjih vaseh.

Vir: Društvo ljubiteljev gradu Snežnik

Foto: Mario Žnidaršič

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja