Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Grajski punkt v znamenju otroške kuharije

Minulo soboto je na Pristavah  potekala prva v sklopu otroških kuharskih delavnic. Čeprav je Klavdija Hiti,  ki je vodila delavnico, že imela več krajših tovrstnih dogodkov, kjer so pripravljali slaščice, je bila to prva, samostojna, dveurna delavnica, kjer so otroci ustvarjali in pojedli slano jed. Tokrat je bila na vrsti pizza, ki so jo lahko poizkusili tudi starši.

Za to jed se je odločila, ker jo imajo otroci radi in je preprosta. Ker pa je prava, kvašena pizza zamesena hitro, vendar dolgo časa vzhaja, so pripravili še pizzo iz jogurtovega testa, na katerega vzhajanje ni treba čakati, pa še enostavna je. Ko pa je kvašeno testo vzhajalo, pa je vsak otrok, ki se je udeležil delavnice, pripravil  čisto svojo pizzo.

Delavnice so se udeležili štirje otroci, stari med 6 in 10 let, tri deklice in deček. Vsi so uživali v pripravi svojih pizz.

Delavnice bodo potekale tudi v februarju in marcu, in sicer vsako 4. soboto v mesecu na grajskem punktu v sklopu dejavnosti Društva ljubiteljev gradu Snežnik. Vabijo vas, da jih obiščete vsak vikend, tudi ko niso otroške delavnice, saj se vedno nekaj dogaja. Več informacij pa najdete na njihovi facebook strani.

Uredništvo NzN

Foto: Mario Žnidaršič

Ne spreglejte

Z Zelenimi oblaki k slovenski popevki

V mesecu, ko si pomlad in poletje podajata roke, je Literarno društvo Zeleni oblaki iz …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja