Obvestilo

»Gre za dobro vaših in naših otrok«

Na Osnovni šoli Tabor Logatec so konec preteklega tedna pripravili dobrodelno novoletno tržnico z modno revijo,  na katerih so, tako kot že nekaj let zapored, zbirali prispevke za šolski sklad, ki pomaga otrokom iz socialno šibkejših družin.  Pred začetkom tržnice pa so se z logaškim županom  ob okrogli mizi na temo podjetništva srečali člani podjetniškega krožka.

Tržnica je bila eden osrednjih dogodkov šolskega leta in predprazničnih dni in je privabila zares veliko število otrok, staršev, starih staršev, sester in bratov ter drugih, ki jim je mar socialnih stisk bližnjih. Seveda pa je bilo tudi zanimivo videti, kaj vse učenci ustvarjajo med letom. In bilo je kaj pokazati! Od ročno izdelanega nakita, unikatnih darilnih in nakupovalnih vrečk, torbic in drugih kosov oblačil in modnih dodatkov, ki so jih male manekenke in manekeni prikazali na modni reviji in poželi bučen aplavz.

20151204_171516

Obiskovalci s prireditve nismo odšli lačni in žejni, saj so se stojnice v šolski avli šibile od doma pripravljenih dobrot, ki so bile naprodaj po simboličnih cenah – tudi ta izkupiček je šel v šolski sklad.

20151204_172839

20151204_180713

Učenci so se predstavili tudi s kulturnim programom, velike simpatije so poželi zlasti pevci, tako zborovski kot solo.

Lani prek 3.000 evrov, letos še več za šolski sklad

»To je bila zadnja tržnica pred dokončno uvedbo davčnih blagajn,« je hudomušno spomnila ravnateljica logaške šole Tabor Miša Stržinar, predsednica upravnega odbora šolskega sklada Mateja Podgornik pa je povedala, da so na lanski novoletni za šolski sklad zbrali 3.029,92 evrov, letos pa pričakujejo še večji izkupiček. Iz šolskega sklada, kot je še povedala, plačujejo dneve dejavnosti, pa tudi šolsko prehrano in delovne zvezke otrokom, katerih starši tega ne zmorejo. Po besedah Podgornikove je je prošenj za pomoč vsako leto več.

Z županom o podjetništvu

Na OŠ Tabor Logatec letos deluje interesna dejavnost podjetništvo, ki je v časih, ko moramo vsak evro dvakrat obrniti in z denarjem nasploh zelo premišljeno ravnati, še kako dobrodošel. Učenci, vključeni v to dejavnost ter njihova mentorica so se pred začetkom tržnice srečali z županom in dvema lokalnima podjetnicama na tematski okrogli mizi.

20151204_163523

Matic, Jure, Erik, Robert in matija so radovedno spraševali tako župana Menarda, ki je bil pred prevzemom županskega položaja prav tako podjetnik, kot tudi podjetnici Damjano Žakelj inTatjano Poženel. Podjetniška pot, število zaposlenih, medsebojni odnosi so bile teme, ki so mlade podjetnike zanimale, povabljeni gostje pa so jim z veseljem odgovarjali in pojasnjevali.

»Vzgajajte mlade za življenje, da bodo znali svoje znanje prodati,« je kot že večkrat med drugim  ponovil župan Berto Menard.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja