Obvestilo

Grega in Anja kljub manjši napaki in poškodbi dirkalnika uspešno do cilja

Za Grego Premrlom in Anjo Verbič je premierni nastop na reliju Železniki. Ta je gledalcem vnovič postregel z zanimivimi boji, posadkam pa z zahtevnimi hitrostnimi preizkušnjami in hudo vročino. Ozračje pa ni bilo razgreto le zaradi močnega poletnega sonca, pač pa tudi zaradi želja posadk, da si priborijo kar najboljši rezultat pred poletnim premorom in drugo polovico tekmovalne sezone državnega prvenstva.

 »To je bil zame in za Anjo prvi nastop na reliju Železniki. Tekmeci so posledično imeli malenkostno prednost, saj so ta reli odpeljali že najmanj enkrat.  Že med samim popisom proge sem vedel, da bo to zelo težak in zahteven reli. Hitrostne preizkušnje so mi zelo všeč, saj se ritem močno spreminja,« je svoje občutke pred začetkom relija povzel Postojnčan Grega Premrl.

06072016-Rally Železniki-vodilna

Do cilja z zvitim mostom

Na prvi HP je posadka v dirkalniku Citroën DS3 R3T začela nekoliko previdno, v nadaljevanju pa ujela pravi ritem. Popoldanski del relija, kjer je nastopajoče čakalo še 5 HP, sta Premrl in Verbičeva odpeljala dobro, v naslednjem krogu pa se jima je primerila manjša napaka – z zadnjim levim kolesom dirkalnika sta zadela manjši zid.

»Žal sem moral z zvitim mostom pripeljati do cilja tega »brzinca« in še celotnega naslednjega, da sva končno uspela priti v bokse. A ekipa mehanikov se je še enkrat več odlično odrezala. Dirkalnik je v razpoložljivem času uspela popraviti in nama tako omogočila, da sva zadnjo HP odpeljala brez težav,« je Premrl opisal neljubi dogodek.

Naslednja preizkušnja za posadko Premrl-Verbič bo reli Casentino v Italiji, ki bo štel tudi za pokal Mitropa. Na sporedu bo 15. in 16. julija.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv G. P.

 

06072016-Rally Železniki-1

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja